Afbeelding

OBS De Jutter houdt open huis

Algemeen Kort nieuws

school ♦ Rondgeleid worden door een leerling? Een potje schaken met een van de schoolgrootmeesters? Weten hoe kleuters Engels leren? Op woensdag 22 maart zet basisschool De Jutter de deuren open. Kom gewoon binnenlopen tussen 9.00 en 12.00 uur. Overdag geen tijd? Ook 's avonds heeft De Jutter open huis, van 19.00 tot 20.00 uur.

"Dat we ons open huis op woensdag 22 maart organiseren, is geen toeval", zegt directeur Gea Baars. "Die datum valt precies midden in de School!Week, de landelijke Week van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs." Dit jaar is het thema van de School!Week 'Welkom op mijn school!' en dat is De Jutter op het lijf geschreven. "We zijn een kleine school die de focus legt op het welzijn van de kinderen en hun ontwikkeling. Ons doel is dat elk kind gemotiveerd, gelukkig, sociaal vaardig, zelfstandig en met een goede werkhouding naar het voortgezet onderwijs gaat." Speciaal voor hoogbegaafde kinderen heeft De Jutter een aparte afdeling: het Da Vinci onderwijs. "Daar worden kinderen aangesproken op hun bijzondere capaciteiten. We spelen in op hun unieke leerbehoefte op cognitief, motorisch en sociaal-emotioneel gebied. Een bijzondere vorm van onderwijs, waarvoor zelfs van buiten Noordwijk kinderen naar onze school komen."

Meekijken bij de lessen

Op woensdag 22 maart kan men tussen 9.00 en 12.00 uur binnen komen lopen bij De Jutter. Gea vertelt wat er allemaal te doen is: "We hebben een onderwijsmarkt, met uitgebreide informatie over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld over Snappet, onze leermethode via tablets waarmee kinderen op hun eigen niveau en tempo kunnen leren. Maar ook Lego Young Engineers, de yogadocente, peuterschool De Vuurtoren en kinderopvang Kindervilla zijn aanwezig. Verder kunnen mensen in iedere groep meekijken bij lessen. Zoals Engels bij de kleuters. Leerlingen van de bovenbouw geven rondleidingen en er is alle gelegenheid voor een potje schaak tegen de grootmeesters van De Jutter. Ook is er een terrasje met koffie, thee en limonade." Overdag geen tijd? Geen nood, ook 's avonds kan men langskomen tussen 19.00 en 20.00 uur.

Uit de krant