Afbeelding
Foto: pr

KunstKlank zoekt zangers en dansers voor operaspektakel op strand

Algemeen Cultuur

auditie ♦ Van 14 t/m 22 juli 2017 organiseert KunstKlank Gestrand Verlangen: een eigenzinnige, Nederlandstalige, interpretatie van Purcells wereldberoemde opera Dido en Aenaes. Uitgevoerd door solisten, koor, dansers en orkest in een speciaal daarvoor door Studio Akkerhuis ontworpen nieuw theater op het strand van Noordwijk. Cultuuruiting en natuurelementen vinden elkaar hier tussen duinvoet en vloedlijn in een wederzijds versterken en uitdagen.

Gestrand Verlangen bezingt het verhaal van de onmogelijke liefde tussen Dido en Aeneas, de vlammende passie tussen een sterke, moedige vrouw en een man met een missie, groter dan hijzelf. Een operavoorstelling met spannende muzikale keuzes waarbij klassiek de confrontatie aangaat met streetdance en Purcells barok-aria's worden afgewisseld met onder meer blues ritmes en Arabische heimweeliederen.

Bijzondere voorstelling

Gestrand Verlangen wordt, zoals de makers het formuleren, 'een voorstelling voor operaliefhebbers en operahaters.' Professionele artiesten werken in de productie nauw samen met studenten aan conservatoria en muziek(-theater)opleidingen en getalenteerde amateurs.

Voor dit bijzondere project zoekt KunstKlank zangers en dansers met lef:Zangers (m/v): ervaren amateurs en gevorderde studenten aan conservatoria en muziek(-theater)opleidingen voor het koor en kleinere solo-rollen. De operamuziek vormt de basis maar reken ook op vocale improvisatie en beweging.Dansers (m/v): (semi-) professioneel met een sterke technische/moderne achtergrond, beleving en uitstraling. Amateurtalent, van jong tot oud, wordt ook van harte uitgenodigd te reageren.

De audities vinden plaats op zaterdag 8 april. Kandidaten kunnen zich vanaf nu aanmelden via het auditieformulier op www.kunstklank.nl. Daar is ook meer informatie te vinden.

Rolverdeling

De hoofrollen worden gezongen door de internationaal gelauwerde solisten Marjolein Niels (Dido), Henk Neven (Aeneas) en Amaryllis Dieltiens (Belinda). Regie is in handen van Margrith Vrenegoor. Haar veelzijdige werk omvat onder meer film, dansvoorstellingen met de top van het moderne danscircuit, opera en voorstellingen op locatie. Ze werkte eerder samen met onder andere Willem Breuker, Boudewijn Tarenskeen, Janine Jansen, het Radio Filharmonisch Orkest en het Concertgebouworkest. Muzikale leiding heeft Herma van Piekeren. Zij is op veel terreinen actief en is als artistiek leider van KunstKlank sinds 1999 verantwoordelijk voor spraakmakende concerten en muziektheatervoorstellingen op bijzondere locaties in Noordwijk.

Voor nadere vragen over de invulling van de rollen kun je contact opnemen met Herma van Piekeren via herma@kunstklank.nl

Uit de krant