De vraag is of er door de deal uitzicht is op het aanpakken van deze verpauperde manege.
De vraag is of er door de deal uitzicht is op het aanpakken van deze verpauperde manege.

Vragen over Ronnie-deal

Algemeen Politiek

onduidelijk ♦ 'Wantrouwen zou ik het niet willen noemen maar ik vind het wel heel bijzonder'. Dat antwoordt Roberto ter Hark op de vraag over het waarom van schriftelijke vragen die door de VVD aan het college zijn gesteld.

Op de gemeentelijke website werd prominent melding gemaakt van een vergelijk met Ronnie van der Putte en met name met Bever Holding en de Muntendamse Investerings Maatschappij.
Het betreft de juridische procedures inzake opgelegde lasten onder dwangsom en de invorderingsprocedure van de leges van het voormalig bouwplan Esplanade.
De deal met Bever Holding is volgens de VVD een zeer onduidelijke zaak. Omdat er geen details over naar buiten komen. Behalve dat er door beide partijen €25000,- in een fonds is gestort. Verder is er geheimzinnigheid.


Vragen

Kennelijk mede daardoor voor de VVD aanleiding om het college van B&W nadrukkelijk te vragen over het hoe en het waarom. Roberto ter Hark noemt ons zijn voornaamste vraag: 'Waarom wordt de gemeenteraad niet op de hoogte gebracht?' De VVD-fractievoorzitter legt uit dat de gemeenteraad wel nadrukkelijk werd betrokken bij de procedures rondom de shameplekken, de handhaving en de dwangsommen. Maar nu al even nadrukkelijk wordt buitengesloten als het gaat om belangrijke ontwikkelingen. Hij verwijt het college dat ze de gemeenteraad, het hoogste orgaan in de gemeente,niet wil uitleggen wat de deal precies inhoudt.

Het college sprak eerder van finale kwijting. De VVD wil weten wat dit betekent. Ter Hark: 'Het is duidelijk dat beide partijen verklaren niets meer van elkaar te vorderen te hebben na het uitvoeren van gemaakte afspraken. Maar wat zijn nu toch die gemaakte afspraken? Als de financiële afwikkeling heeft plaatsgevonden, waar bestaat deze dan uit? Het college zei eerder dat de deal een positieve impuls heeft gegeven aan de op handen zijnde ontwikkelingen op de locaties van Bever Holding. Maar het is totaal onduidelijk wat dit in de praktijk betekent'.
Mogelijk komt het college nu toch snel met duidelijke antwoorden op de vragen die in deze zaak door de VVD zijn gesteld.

Uit de krant