Bestuurders Blok, Caspers en Keijzer van KSN luisteren aandachtig naar de opmerkingen van de Noordwijkse politiek. | Foto: Wim siemerink
Bestuurders Blok, Caspers en Keijzer van KSN luisteren aandachtig naar de opmerkingen van de Noordwijkse politiek. | Foto: Wim siemerink

Permanente accommodatie voor KSN lijkt in zicht

Algemeen Politiek

surfclub ♦ Slechts Dick Gutlich (D66) was terughoudend. Bij de overige politieke woordvoerders was ongeduld troef. Zij maanden wethouder van Duin tot spoed zodat direct na de zomer een eerste paal kan worden geslagen.

Het kan een ultieme wens van de KSN, een club met 650 leden, om te komen tot een permanente locatie op het strand, worden vervuld. Waar clubactiviteiten jaarrond kunnen worden georganiseerd. En waarbij het steeds weer opbouwen en afbreken achterwege kan blijven. Maar de kosten van zo'n onderkomen zijn niet gering en daarom werd de hulp van de politiek ingeroepen. Wethouder van Duin was direct welwillend maar stuitte op problemen. Want gebruikelijk betaald men niet aan de onderkomens van verenigingen. Slechts het sportveld en de kleedaccommodatie komen in aanmerking om voor rekening van de gemeente te worden gerealiseerd.


Ongeduldig

Terwijl van Duin schoorvoetend zijn voorstel om hier een uitzondering te maken naar voren bracht bleek de politiek wel bereid de KSN te hulp te schieten. Ze hoorden voorzitter Marcel Blok zeggen :'We ontwikkelen ons snel. En willen iedereen, van jong tot oud kennis laten maken met de sport en hen mogelijk vaardigheid bijbrengen'.


Aanmerkingen

De politiek wilde wel maar had toch aanmerkingen. O.a. over de te late inbreng van de Sportraad. Het CDA vroeg om een tegenprestatie van de KSN en wilde dat vastgelegd zien. D66 wilde eigenlijk net als PvdA/GL zoeken naar goedkopere oplossingen. LSNZ vroeg extra aandacht voor de eigendomsrechten. Zij vreesden de situatie dat op termijn de KSN mogelijk zou op houden te bestaan.
Uiteindelijk zei wethouder van Duin de boodschappen goed te hebben begrepen. Maar toonde zich gelukkig nu snel door te kunnen pakken. Zodat er mogelijk al binnen een jaar,aan een zoals hij het noemde, 'hotspot in the world of kitesurf' kan worden voorzien.

Uit de krant