Afbeelding

Yves Vergeer, schaatsen

Algemeen Sportverkiezingen

Gemiddeld Traint Yves 5x per week. Totaal met reizen, verzorging materiaal, regelmatig naar de fysio of masseur en rekoefeningen besteedt hij wekelijks rond de 20 uur aan sport.

ves is nu ongeveer 4 jaar bezig met schaatsen. Het presteren qua uitslagen is dit jaar pas voor het eerst topniveau. Het is moeilijk te zeggen of het moeilijk is om te blijven presteren. Het blijven plezier maken is in ieder geval niet moeilijk. Het deelnemen aan wedstrijden gaat gepaard met kwalificatiewedstrijden waar tijdslimieten aanhangen en rankings. Aan NK's mogen ca. 28 deelnemers meedoen die zich door kwalificaties bij de eerste 28 moeten scharen. Yves doet een VWO-opleiding en dit is met wat medewerking van school prima te combineren. Om zoveel mogelijk tijd over te houden en voldoende rust te krijgen hoeft Yves geen bijbaantje te hebben.

Als de ontwikkeling zich doorzet mag Yves na het afronden van een zijn opleiding zich twee jaar volledig richten op zijn sport. Er zijn dit jaar meerdere beste prestaties. Het rijden van nieuwe persoonlijke toptijden. Het winnen van C marathons en natuurlijk Nederlands kampioen worden op de 3000 meter. Verder werd hij onlangs ook gewestelijk kampioen en haalde hij de Nederlandse titel op de 3000 in een persoonlijk record van 4.02.2 seconden.

Uit de krant