Jacques Vriens is vrijdag te gast bij Van der Meer en signeert. | Foto: PR
Jacques Vriens is vrijdag te gast bij Van der Meer en signeert. | Foto: PR

Jacques Vriens komt naar Noordwijk

Algemeen Cultuur

signeersessie ♦ Auteur Jacques Vriens komt in hoogsteigen persoon naar Noordwijk om de aftrap te geven van de actie Geef Mij Maar Een Boek.

Het is het tweede jaar op rij dat dit initiatief landelijk wordt opgepakt, dit keer met de jonge klassieker Achtste-groepers huilen niet. Vriens is vrijdag 10 februari van 11.00 tot 13.00 uur bij Van der Meer / Het Cultuurcafé om te vertellen en zijn boek te signeren.

Geef mij maar een boek is een initiatief van de landelijke boekhandels. De gemeente Noordwijk ondersteunt de actie door het boek gratis aan te bieden aan bovenbouwleerlingen van Noordwijkse basisscholen. Deze week worden er vouchers naar de scholen gebracht waarvoor de leerlingen vrijdag 10 februari vanaf 11.00 uur het boek gratis kunnen ophalen bij van der Meer / Het Cultuurcafé of Bruna in de Kerkstraat.

Jacques Vriens (1946) is onder meer bekend van zijn verhalen over Tommie en Lotje, zijn schoolromans, zijn historische boeken, Baron 1898 bij de gelijknamige attractie in Efteling, de series over De Bende van de Korenwolf en De Kinderen van het Kattenpleintje. Zijn boeken Achtste-groepers huilen niet en Oorlogsgeheimen zijn verfilmd en alle twee bekroond met een Gouden Kalf. In de afgelopen 40 jaar werden ruim 4 miljoen boeken van Jacques Vriens verkocht. 

Achtste-groepers huilen niet gaat over de groep acht van juf Ina. In die klas is vaak gedoe, vooral over voetbal. Gelukkig is juf Ina erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als haar leerling Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook de juf niets meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Maar ook Akkie laat haar klas niet los, ze kan het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om het kamp, het schoolvoetbaltoernooi, of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen.

De toegang is vrij maar wel graag even reserveren.

Meer informatie staat hier.

Uit de krant