Afbeelding

Programma moet verpaupering De Grent voorkomen

Algemeen Politiek

uitgaan ♦ Het lijkt de politiek ernst. Er zal en moet wat gaan gebeuren in het gebied wat ooit een regionaal uitgaansgebied heette te zijn. Het via een droomsessie tot stand gekomen actieprogramma moet als leidraad dienen om verpaupering in de toekomst tegen te gaan.

Op dit moment ontbreekt het, zo was hier en daar te horen, aan werklust, ondernemerszin en creativiteit. In het raadsvoorstel staat te lezen: Het programma bestaat uit acties die op korte termijn moeten bijdragen aan een levendige straat. En uit acties die richting geven aan de ontwikkelingen op de lange termijn. Gezocht wordt naar een revitalisering van De Grent, met nieuwe aansprekende horecaformules in combinatie met herinrichting van de openbare ruimte.
Hoewel de politiek er positief tegenover blijkt te staan werden in de commissie tal van kanttekeningen gemaakt. Van den Akker (Puur) was wel erg duidelijk met: 'wij moeten als overheid wel aanjagen, want de ondernemers hebben laten zien dat zij het zelf niet kunnen'. Hij stelde wel dat de financiering altijd op basis van fifty-fifty moet gaan.


Barnhoorn (CDA) en Koppel (PvdA/GL) vonden elkaar in de kritiek: 'Dat de gemeente initiatieven van ondernemers faciliteert is volkomen legaal, maar het voortouw nemen behoort niet tot de taak van de gemeente'. Van Maris (VVD) stelde als voorwaarde dat iedereen,eigenaren en exploitanten,mee gaan doen. Van Bockhoven stelde vast dat er veel is gedroomd en had vrees dat het bij dromen zal blijven. Omdat hij nu al beperkte interesse van belanghebbenden constateerde.
Wethouder Bakker had vooral wantrouwen geconstateerd. Hij sprak van een eerste stap op een nog heel lange weg. Voorlopig ging de commissie akkoord met een eerste injectie van € 20 000,- op voorwaarde dat er al heel snel de eerste resultaten zichtbaar worden gemaakt.

Uit de krant