Afbeelding

Muzikale samenwerking

Algemeen Cultuur

muziekles ♦ De Witte School is een muzikale samenwerking aangegaan met Echo der Duinen en Harmoniekapel Crescendo. De school ontving een subsidiebedrag van 20.000 euro om de komende jaren vorm en inhoud te geven aan kwalitatief hoogwaardig muziekonderwijs.

Stichting Vrienden van De Witte School zet zich in om het subsidiebedrag aan te vullen, zodat de kwaliteit van het muziekonderwijs ook op de lange termijn gewaarborgd wordt en er gebruik gemaakt kan worden van vakdocenten om het team te ondersteunen. Tijdens een studiemiddag volgde het lerarenteam een training om te leren op welke wijze de gemoderniseerde digitale muziekmethode Eigenwijs ingezet kan worden tijdens de muzieklessen. Het schoolteam wordt tijdens lessen ondersteund door Bernhard Jobsen (Echo der Duinen) en Willeke Kouwenhoven (Crescendo).

Op dinsdagochtend 7 maart laten alle leerlingen op het schoolplein het resultaat zien en horen van de eerste muzieklessen. Dan gaat het schoolproject 'Wereldmuziek' van start. Het project wordt woensdag 22 maart tussen 17.00 uur en 19.30 uur afgesloten met een open huis voor ouders, leerlingen en andere belangstellenden.
www.dewitteschool.nl

Uit de krant