Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobai spelen hun programma Hotel Victoria in de Oude Jeroenskerk. | Foto: PR
Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobai spelen hun programma Hotel Victoria in de Oude Jeroenskerk. | Foto: PR

Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal in Oude Jeroenskerk

Algemeen Cultuur

tango ♦ Op zondag 12 februari is bandoneonist Carel Kraayenhof samen met meesterpianist Juan Pablo Dobal te gast bij Muziek in Jeroen.

Carel Kraayenhof is de meest fascinerende en veelzijdige bandoneonspeler van deze tijd. Uniek in zijn speelstijl door de grote kennis van de Argentijnse tango, beroert hij wereldwijd elk publiek met zijn betoverende spel. Door zijn samenwerking met Astor Piazzolla (†1992) in 1987 tijdens de Broadwayshow 'Tango Apasionado' ontwikkelde hij zich tot één van de meest geliefde bandoneonisten van dit moment. Een van zijn hoogtepunten was op 2-2-2002, toen hij tijdens het huwelijk van Z.K.H. Prins Willem-Alexander en H.K.H. Prinses Máxima op hartstochtelijke wijze het gevoelige 'Adiós Nonino' van Astor Piazzolla ten gehore bracht.

Juan Pablo Dobal, pianist, componist, speelt vanaf zijn vijfde piano. Op zijn negende begon hij aan zijn klassieke piano-opleiding. In 1989 werd hij pianist van het toenmalige kwartet 'Viento del Sur', waarin Carel Kraayenhof ook speelde. Sindsdien heeft hij als pianist en componist samengewerkt en CD's opgenomen met tal van artiesten zoals Nynke Laverman, Raymond van het Groenewoud, Stef Bos, Eric Vloeimans, en het Aurelia Saxofoon Kwartet.
Het programma dat het duo brengt heet 'Hotel Victoria', naar de gelijknamige CD die onlangs van hen is verschenen. Hotel Victoria is de naam van de tango die in 1906 werd gecomponeerd door de pianist Feliciano Latasa, en genoemd naar het fameuze Gran Hotel Victoria in Buenos Aires. Dit roemruchte hotel was de ontmoetingsplaats van veel musici en artiesten die hun fortuin zochten in de grote metropool, die aan de vooravond stond van de grote tangorage, die tenslotte de wereld zou betoveren.
Kraayenhof en Dobal zullen de bezoekers meeslepen in het brede scala van de Argentijnse volksmuziek, aangevuld met eigen composities.

Het concert op zondag 12 februari begint om 15.00 uur. Kaarten voor dit concert kosten € 25,-. Vrienden van Muziek in Jeroen krijgen op alle kaarten die ze kopen € 5,- korting. De kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Theater de Muze of via www.demuzenoordwijk.nl. Na afloop wordt er gratis wijn en fris geschonken in het koor van de kerk.

Uit de krant