Afbeelding

Isabel van Bohemen, twirlen

Algemeen Sportverkiezingen

Ik besteed 7 tot 10 uur aan de sport per week. Ik heb heel veel goede concurrente dus het is altijd een nek aan nek race. Zelf train ik daarom heel veel en intensief waardoor je toch resultaat krijgt.

Voor het NK zijn er voorrondes en daar gaan de beste tien van door naar het NK. De top 3 die overblijft bij het NK gaat door naar het EK of WK. Het EK/WK duurt vier hele dagen lang van 's-ochtends vroeg tot 's-avonds laat. En dat gaat de hele dag door.
Met school valt het soms moeilijk te combineren. Maar als je echt iets wilt moet je daar veel tijd in steken. Twirlen is een dure sport maar dat betalen m'n ouders.
Ik ben Nederlands kampioen 2 baton & Nederlands kampioen team. Ook genomineerd voor sporttalent en sportploeg. En mee naar het EK. Ik ben trots op al mijn prestaties. Van hard werken word je daarom ook zeker beloond.
Twirlen is een combinatie van ritmische gymnastiek, turnen, ballet en dans. Met twirling leer je verschillende dingen. Twirlen is een hele lastige sport. Daarvoor moet je veel trainen en lenig zijn. Ook moet je niet bang zijn en niet te snel pijn hebben want het gebeurt regelmatig dat zo'n ijzeren baton op je lichaam valt.

Uit de krant