Afbeelding

Oprichting PVV in Noordwijk zou kwestie van tijd zijn

Algemeen Politiek

partij ♦ Een afdeling PVV lijkt in Noordwijk aanstaande. Althans dat zou blijken uit enkele publicaties onder andere op Twitter.

Op 19 januari verscheen de wat geheimzinnige boodschap: 'Op 12 februari komt het grote nieuws. In 2018 gaan we Noordwijk terugveroveren op de incestueuze politieke kliek.' Dit twitteraccount voert het officiële logo van de PVV. Het Leidsch Dagblad meldde echter dat er bij de landelijke PVV niets bekend is over een Noordwijkse afdeling van de PVV.

Hoewel er wel wat namen rondcirkelen is nog niemand opgestaan die openlijk zegt de man of vrouw achter het twitteraccount PVV Noordwijk te zijn.

Of het lokale politieke landschap verbetert met alweer een nieuwe partij erbij zal sterk afhankelijk zijn van de kwaliteit en de ervaring van kandidaten. Iedereen kan zomaar een politieke partij oprichten. Er zijn geen beperkingen wat betreft nationaliteit of leeftijdgrens. Er moet wel een registratie plaatsvinden bij het centraal stembureau voor gemeenten wat € 112,50 kost.

Voor de registratie is het noodzakelijk dat de partij officieel een vereniging is. Compleet met statuten, notariële acte en inschrijving in de Kamer van koophandel. Oprichting moet voldoen aan de regels in de kieswet en informatie daarover krijgt men bij de Kiesraad. In Noordwijk zijn er inmiddels al 6 partijen die azen op een meerderheid van de 21 raadszetels. Nieuwkomer Noordwijk Zelfstandig werkt inmiddels samen met Lijst Salman waardoor er in de praktijk vijf partijen actief zijn. Met een actieve PVV erbij lijkt de versnippering groter te worden. Bij de landelijke verkiezingen vier jaar geleden koos wel een groot aantal Noordwijkers voor Geert Wilders. Daarom lijkt er best een kans dat ook deze ultra rechtse partij raadszetels gaat veroveren.

Uit de krant