Afbeelding

De Strandvissers

Algemeen Sportverkiezingen

De Strandvissers besteden redelijk veel tijd aan hun sport.

'De sport zit eigenlijk dagelijks in je gedachten. Ook worden er bijna wekelijks onderlijnen geknoopt. Dus er zitten best wat uurtjes in per week. We zijn natuurlijk behoorlijk afhankelijk van de bijtlust van de vis. Is het slecht dien je al je kennis uit de kast te halen. Concentratie is dan belangrijk tot de laatste minuut. Door het hele land contacten leggen om aan het beste aas te komen. En natuurlijk moet je van te voren oefenen op het parcours waar de uiteindelijke wedstrijd wordt gehouden. Daarbij moet je altijd nieuwe aaslijnen en haken gebruiken.

De vissport is redelijk groot. We zijn de derde sportbond van Nederland. Wel heb je natuurlijk verschillende disciplines. Van het strand/dijk e.d. wordt geregeld door meer dan 100.000 man/vrouw gevist.

Als je goed genoeg presteert is het wel mogelijk een sponsor te vinden waardoor de kosten iets gedrukt worden. Daarnaast moet je gewoon de drive hebben om er vol voor te gaan. Sommige wedstrijden zijn ver uit de buurt en moet er soms wel 2 en half uur gereden worden. Dat is dan 5 uur totaal, terwijl een wedstrijd 4 uur duurt. Dan wachten op de uitslag en de prijsuitreiking brengt het totaal op zo'n 13 uur die dag. Ze moeten er echt achter staan thuis.
De beste prestatie van het jaar is dat we met de vereniging NL kampioen zijn geworden en dan ook nog het beste korps (team van 5 man) wat NL kampioen wordt in je vereniging hebben en dan ook nog eens individueel een bronzen plak. Het gaat om kennis waar de vis zich het liefst ophoudt.'

Uit de krant