Afbeelding

Inspiratiereis in het voetspoor van Sint Jeroen

Algemeen Kort nieuws

jeroensreis ♦ Noordwijk en in het bijzonder de R.K. Sint-Jeroenskerk vieren dit jaar het feit dat Noordwijk 125 jaar bedevaartplaats is van de Heilige Jeroen, de eerste pastoor en patroon van Noordwijk. Dit wordt officieel gevierd in de periode van 15 april t/m 7 november, waarover binnenkort nadere berichten volgen.

In het kader van deze jubileumviering wordt er een achtdaagse inspiratiereis georganiseerd naar Ierland, waar Jeroen is geboren en zijn roots heeft liggen.

Jeroen stak in de negende eeuw vanuit Ierland de Noordzee over om in deze gewesten het christelijk geloof te verkondigen. In 851 stichtte hij een kerk in Noordwijk, die hij toewijdde aan Sint Maarten. Jeroen werd de eerste pastoor van Noordwijk en werd omwille van zijn volhardend geloof in 856 vermoord door de Vikingen en in de duinen begraven.


De rondreis vindt plaats van 17 t/m 24 juni en wordt uitgevoerd door de VNB (Vereniging Nederlandse Bedevaarten). De rondreis start in Cork en voert via Killarney, de Ring of Kerry, Dingle, de Cliffs of Moher, Knock naar Dublin.

Op woensdag 25 januari is een er informatieavond voor deze reis in het parochiecentrum van Sint-Jeroen, Van Limburg Stirumstraat 24 in Noordwijk-Binnen. Aanvang 20.00 uur en zaal open om 19.30 uur.

Ook kan men contact opnemen met Ans Hoogervorst, tel. 0252-216643 (graag tussen 18.30 en 20.00 uur).

Uit de krant