Herma van Piekeren bij de poster van ‘Gestrand Verlangen’, Dodi & Aeneas. | Foto: Joke van der Zanden
Herma van Piekeren bij de poster van ‘Gestrand Verlangen’, Dodi & Aeneas. | Foto: Joke van der Zanden

KunstKlank presenteert programma voor 2017

Algemeen Cultuur

presentatie ♦ In het cultuurcafé werd zondag 15 januari onder grote belangstelling door de artistiek leider Herma van Piekeren op het programma van 2016 teruggekeken en nieuwe ideeën voor 2017 gepresenteerd.

Door Joke van der Zanden

Herma begon met een terugblik op 2016. "Ik zeg altijd: Kunst maakt dromen zichtbaar, deze tekst staat al 18 jaar op de bus van KunstKlank. We begonnen op 4 mei met 'Kind in oorlogstijd', we lieten kinderen van groep 8 praten met ouderen die als kind de oorlog meemaakten. Er is een boek gemaakt dat gebruikt wordt bij de geschiedenislessen op de basisscholen.
Velen van ons waren de eerste bezoekers van de geheime tuin van het landgoed Calorama. Die was al 16 jaar niet meer toegankelijk. Daarvan is een dvd beschikbaar. Ons Pr-team is versterkt met Christiaan van Arkel en het bestuur heeft op de 'hei' gezeten om onze visie etc. voor de toekomst te bepalen. KunstKlank is een totaalbeleving", aldus Herma.

"Voor 2017 staat alles nog in de kinderschoenen. We zijn trots dat het KunstKlankkoor gevraagd is om 3 april bij de herdenking van Jules Schelvis in Amstelveen het requiem van Mozart te zingen. Voor ons zomerproject willen we door Bart Akkerhuis een nieuw wind- en regenbestendig strandtheater laten ontwerpen Het moet ook nog te verplaatsen zijn, iets multifunctioneels dat eventueel ook voor sportfestiviteiten is te gebruiken.
KunstKlank maakt haar eigen producties. Dit jaar een grote- en een kleine productie voor kinderen van 14 t.m. 22 juli, met als uitgangspunt het strand. In 2001 werd Dido opgevoerd en nu ruim 15 jaar later hebben wij de operazangeres Marjolein en haar toenmalige vriend, nu echtgenoot, uitgenodigd dit weer op te voeren. Ze hebben inmiddels 2 kinderen die meespelen. Mensen die ook willen zingen kunnen zich opgeven bij Christiaan voor audities. We zoeken nog veel vrijwilligers voor opbouwen etc.", lacht Herma.

Hoe het een en ander allemaal uitpakt blijft bij Herma altijd een verrassing, maar dat het weer een groot spektakel wordt kunnen we zeker van zijn.

Uit de krant