Afbeelding

CJG Noordwijk houdt puberbeurs

woensdag 8 februari 2017 19:30 tot 22:00

CJG ♦ Op woensdag 8 februari houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin Noordwijk van 19.30 tot 22.00 uur een gratis puberbeurs. Tijdens deze avond worden ouders van kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar, professionals en geïnteresseerden geïnformeerd over het opvoeden van pubers. De thema's van de avond zijn puberbrein, cyberpesten, drugs en gamen.


Een puber of 'bijna' puber in huis betekent leven in de brouwerij. Kinderen veranderen tijdens hun pubertijd vaak sterk en opvoeders komen tijdens deze periode regelmatig voor nieuwe uitdagingen te staan. Dit levert uiteraard weleens vragen op.

Thema's
Sociale media zijn niet meer weg te denken uit deze tijd. Jongeren zijn steeds vaker online en groeien op in een digitale wereld. Voor opvoeders is het niet altijd even duidelijk wat hun kind online allemaal tegenkomt. Hoe ga je hiermee om en wat kun je doen om bijvoorbeeld cyberpesten te voorkomen? Er is informatie en uitleg over drugsgebruik en gamen bij pubers.

Interactief theater en informatiemarkt
De onderwerpen worden met interactief theater ingeleid en toegelicht door theatergroep 't Lev (bekend van Spangas) en door het Centrum voor Jeugd en Gezin en Brijder Preventie. De informatie wordt verteld op een verrassende, humoristische en inspirerende manier. Rondom de presentaties is informatie over allerlei onderwerpen te verkrijgen bij diverse professionals op de informatiemarkt.
De beurs duurt van 19.30 tot 22.00 uur en vindt plaats in het Northgo College, Duinwetering 107.
 

Locatie