Afbeelding

Gloednieuwe auto in de vaart na mijden file

Algemeen Kort nieuws

in de plomp ♦ De files die in de ochtend op de Leidsevaart N444 van Noordwijk naar Voorhout staan leidden tot veel ergernis in het verkeer.

Nu er ook nog werkzaamheden zijn in de buurt van Voorhout is het in de ochtend veel tijd wat men verliest op weg naar bijvoorbeeld het werk. De bestuurder van een gloednieuwe Mitsubishi vond de file ook veel te lang en besloot op dinsdagochtend 10 januari rond half acht een alternatieve route te kiezen. Natuurlijk is er met een alternatieve route niets mis, mits je je voertuig niet eerst in een naastgelegen vaart parkeert.

De bestuurder besloot via de Van Berckelweg N444 in Noordwijk de Leidsevaart in Noordwijk op te draaien om zo richting Noordwijkerhout te rijden. In de bocht ging het mis en belandde de man tijdens het kijken naar de file bij Voorhout in de berm langs het water. De bestuurder kreeg de auto niet meer op de weg waarna het voertuig in de vaart belandde. De bestuurder kon zelf uit het voertuig komen en raakte niet gewond maar zijn auto van een week oud kwam er minder goed vanaf. De politie kwam ter plaatse en heeft ervoor gezorgd dat er een bergingsbedrijf ter plaatse kwam.

Het bergingsbedrijf heeft de auto vastgemaakt met banden en de kant op getild. Vervolgens is het voertuig, met flinke waterschade afgesleept. Door het te water raken van het voertuig is de gloednieuwe wagen na een week hoogstwaarschijnlijk al total loss, niet zo een beste start van een nieuw jaar.

Foto en tekst: Stephan Bekooij

Uit de krant