Afbeelding
update

Nominaties sportgala bekend

Algemeen Sportverkiezingen

nominaties ♦ In de Wintertuin van de Hotels van Oranje vinden op vrijdagavond 10 februari opnieuw de Sportverkiezingen plaats. De Sportraad nodigt alle inwoners van Noordwijk uit om naar deze feestelijke prijsuitreiking voor het sporttalent, sportvrouw, sportman en sportploeg 2016 te komen.


Iedereen sporters en sportteams opgeven om te nomineren voor deze 27e sportverkiezing. Gezocht werd naar opvallende prestaties. Niet alleen op individueel gebied maar ook kampioenschappen of promoties van sportteams. Inmiddels zijn de nominaties bekend.

Noordwijk staat bekend als bijzonder sportminnend. Dit onderstreepte de voorzitter van de Sportraad Rob de Jong tijdens de sponsorondertekening. Ook burgemeester Rijpstra en wethouder Gerben van Duin onderstreepten die mening.

Sportcity

"Vijftien jaar geleden ben ik als sportwethouder gestart met de opdracht flink te bezuinigen op het gebied van sport. Inmiddels heb ik al 40 miljoen mogen uitgeven aan sport en dat werpt zijn vruchten af. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die voldoende bewegen langer en gezonder leven. Daarnaast hebben we hier als extra het strand, zee, duinen en goede hotels om in te verblijven. Voor 2017 is het allemaal sport wat de klok slaat. Noordwijk is European Sportcity 2017 en dat zal de hele wereld weten. We gaan er 10 februari alvast een mooi sportfeest van maken."

De nominaties zijn als volgt:

Talenten: Isabel van Bohemen – KNA – EK Dancetwirl; Diversen titels waaronder NK; Meisjes D1 – NHC – 1e in Klasse A

Yves Vergeer – NIJC – Diversen titels waaronder NK Marathon en NK Jeugd; Daniel Vonk – Jaarklassement Slalom
Mannen: Joey van der Ham – NK Vierspan; Barry Hazenoot – Brons op NK Lifesaving; Sander Bos – NK Freestyle Kitesurfen
Vrouwen: Kiki Bruijne – NHC – Nederlands B; Noor Driessen – MSV; Mia Hordijk - MSV
Ploegen: Heren 1 – SJC – Promotie Hoofdklasse; Heren 1 – NHC – in derde klasse op spectaculaire wijze kampioen geworden; Early Adopters tot 18 jaar – 3e keer EK. Strandvissers – HSV de Sportvisser – Sportploeg van het jaar; Robin en Sander Mineur – ZVN – Kampioen North Sea Regatta.
Sportprestatie (Speciale nominatie door de Sportraad): Patrick Kortekaas – SV Blijf Voor 't Land – Mindervalide schutter die al 2x op rij 2 competitiebekers in de wacht sleept; Fanneke Alkemade – oud lid van NHC, zij was in Brazilië tijdens de Olympische Spelen de enige Nederlandse scheidsrechter in het Vrouwen Hockeytoernooi. 

Uit de krant