Afbeelding

College komt pas in april met parkeeroplossingen

Algemeen Politiek

parkeren ♦ Volgende week buigt de politiek zich weer eens over de parkeerproblemen.

Een extern bureau rapporteert dat er in Noordwijk totaal ca. 9.000 parkeerplaatsen zijn. Bijna 5.000 gelegen op straat en op parkeerterreinen en ruim 4.000 op privéterrein. Ook weten ze wie hier gebruik van maken en hoe dit gebeurt. Daarbij is uitgegaan van de huidige situatie maar ook gekeken naar de toekomst. Een definitieve oplossing komt er nog niet. Het zoeken naar benodigde extra ruimte duurt voort. Want het college schrijft in een toelichting dat door de dynamiek binnen het programma Noordwijk Zeewaardig pas in april 2017 extra locaties gepresenteerd kunnen worden. Dat is dan weer sterk afhankelijk van mogelijke ontwikkelingen.


Niets doen geen optie

Het bureau ziet wel oplossingen en adviseert opnieuw onderzoek te doen. Concreet is het advies: Zet maximaal in op beter benutten, realiseer nieuwe parkeervoorzieningen, zorg voor organisatorische borging en verdere optimalisatie, onderzoek de aanleg van een transferium en ondersteunende maatregelen,onderzoek het invoeren van parkeerregulering in De Zuid. De politiek is nu aan zet. En moet keuzes maken en prioriteiten benoemen. Want zoals het rapport ook aangaf: 'Niets doen is geen optie meer'.

Terwijl de onderzoekers veel aandacht besteden aan de maximaal 13 drukke zomerse dagen en de invloed op het toerisme en onze villawijken, ondervinden veel inwoners, zoals het rapport ook aantoont, 365 dagen per jaar het parkeerprobleem.
Vooral de bewoners van de kern in Noordwijk aan zee, waaronder nadrukkelijk de winkeliers in en rond de Hoofdstraat, maken verantwoordelijk wethouder Salman bij herhaling duidelijk dat er eindelijk iets moet gaan gebeuren. Nu moet blijken of de politiek toch bereid is hem toch opnieuw uitstel te verlenen.

Uit de krant