Toneelgroep Louis Bouwmeester speelt drie keer het toneelstuk 'Nachtvlucht' in De Muze. | Foto: PR
Toneelgroep Louis Bouwmeester speelt drie keer het toneelstuk 'Nachtvlucht' in De Muze. | Foto: PR

Acteurs Louis Bouwmeester spelen 'Nachtvlucht'

Algemeen Cultuur

theater ♦ 'Louis Bouwmeester' brengt op 21 en 22 januari de tragikomedie 'Nachtvlucht' in theater De Muze.


De Eyjafjallajökull, een IJslandse vulkaan, is tot uitbarsting gekomen. Grote dikke aswolken leggen het vliegverkeer in Europa plat. De reizigers op een kleine vlieghaven kunnen niet weg. In plaats van vluchtig langs elkaar heen te gaan, staan de reizigers allemaal voor onbepaalde tijd stil. De taxfreeshops zijn gesloten en ze moeten de nacht samen doorbrengen. De reizigers proberen te slapen of met elkaar in contact te komen.

Vliegangst

Een vrouw gaat een jeugdliefde bezoeken. Een piloot met vliegangst zwerft door de vertrekhallen. Een jonge vrouw die haar vele jaren oudere minnaar verlaat en naar haar nieuwe geliefde vertrekt. Een adoptieouder die zich zorgen maakt dat de moeder van hun adoptiekind, dat zij gaan halen, haar kind weer terug zal willen. Een echtpaar dat de as van hun overleden kind wil gaan verstrooien in de bergen. Een getrouwde vrouw op zoek naar haar man die weggelopen is omdat zij zijn piercing heeft afgekeurd terwijl zij op het punt stonden om een tweede huwelijksreis te maken.

Zo komt er een stroom aan komische en tragische verhalen los over liefde en verdriet. Er is verlangen naar vroeger en angst voor dat wat nog komen gaat. Allerlei relatieperikelen passeren de revue en vooral het onvermogen met elkaar te kunnen communiceren, wordt pijnlijk zichtbaar. De spanningen lopen hoog op en de irritaties worden haast tastbaar.
Dan wordt het ochtend, de aswolken zijn verdwenen en het luchtruim wordt vrijgegeven. Iedereen vertrekt.

Drie voorstellingen

Louis Bouwmeester speelt dit stuk op zaterdag 21 januari 's middags om 15.00 uur en 's avonds om 20.30 uur. De laatste voorstelling is op zondag 22 januari om 15.00 uur. Kaarten à € 15,- zijn verkrijgbaar bij De Muze via tel. 3646226 of www.demuzenoordwijk.nl.

Uit de krant