Afbeelding

Theo Alkemade: 'College heeft bewust gegokt en verloren'

Algemeen Politiek

parkeren ♦ Bij de presentatie van het parkeeronderzoek werd bijzonder pijnlijk duidelijk dat er voorlopig nog oplossingen komen ter compensatie van de vele plekken die inmiddels verloren zijn gegaan en nog zullen gaan.

Door Wim Siemerink

De belangrijkste conclusie is dat er op korte termijn nauwelijks mogelijkheden zijn. Slechts het beter benutten van de bestaande parkeerplekken wordt genoemd.

Fractievoorzitter van het CDA Theo Alkemade meldt ons vrijdag desgevraagd: 'Ik ben erg geschrokken, ik ben er stil van.' Hoewel we het volledige rapport nog niet mochten inzien leek de presentatie donderdagavond betrouwbaar en concreet. En duidelijk is dat het gemis aan parkeerplekken, vooral tijdens de bouw van de VOMAR, de komende jaren de lokale economie enorm zal schaden. Alkemade stelt vast dat het college gegokt heeft en verloren. Hij voorspelt dat er straks met gebonden handen onderhandelt moet worden met private partijen.

De CDA-voorman:'Wij hebben steeds gezegd,eerst inzicht en dan pas besluiten. Nu blijkt dat we van een koude kermis thuis komen. Vooral omdat het college deed voor komen dat er voor alles een oplossing voor handen was. Nu dit niet het geval blijkt moeten we vrezen dat onze vergunninghouders de rekening moeten betalen'.


Verbaasd

Roberto ter Hark (VVD) uit zich verbaasd. Vooral omdat er nu wel een presentatie was maar het volledige rapport nog ontbreekt. Ook plaatst hij vraagtekens bij de kosten van de rapportages in verhouding met het gedane werk. 'De conclusie dat er in Noordwijk aan zee een parkeerprobleem is hadden we al vastgesteld. Evenals het feit dat mensen niet op het Wantveld parkeren wanneer men boodschappen wil doen in de Hoofdstraat. Daar is geen duur bureau voor nodig. Hier zou de door Lijst Salman in het leven geroepen verspillingsmeter goed werk kunnen doen'. Ter Hark vervolgd: 'ik mag hopen dat we straks betere oplossingen krijgen aangeboden dan dat we mensen erop moeten wijzen dat ze op hun eigen oprit moeten parkeren.


Onvolledig

Voorzitter Klaas van der Wiel van het Oude Zeedorp spreekt van een onvolledig rapport. Zo mist hij het aantal bezoekers wat, zonder een parkeerplek te vinden, naar elders doorrijdt. Hij zegt dat daar rekening mee moet worden gehouden.
Van der Wiel: 'Wij moeten echt weer aan tafel want met deze rapportage kunnen we geen kant op. Als we voor ruim 2 ton dit als resultaat hebben dan vraag ik mij van alles af'. De voorzitter stuurt echter af op nieuwe gesprekken omdat eerder de suggestie was gewekt dat hij meer oplossingen voor handen zou hebben.


Uit de krant