Het WK Lifesaving zorgde voor vier miljoen aan omzet in Noordwijk. | Foto: Esther Luijk
Het WK Lifesaving zorgde voor vier miljoen aan omzet in Noordwijk. | Foto: Esther Luijk

Volle evenementenkalender smaakt naar meer

Algemeen Politiek

lucratief ♦ Vorig jaar werden aanvankelijk hier en daar wel even de wenkbrauwen gefronst toen de gemeenteraad besloot om € 55 000,- te doneren aan een sportevenement.

Maar achteraf blijken de optimisten, die zich dadelijk sterk maakten om de aanvraag om als gastgemeente op te treden te honoreren, alle gelijk van de wereld. Het bleek een juiste inschatting. Want hierdoor werd Noordwijk samen met Eindhoven het decor van de Wereldkampioenschappen Lifesaving 2016. Tijdens dit door Reddingsbrigade Nederland georganiseerde WK werd er door 3700 strandwachten en lifeguards vanuit de hele wereld gestreden in verschillende categorieën voor diverse WK-titels.

Tijdens de begrotingsvergadering maakte wethouder van Duin wereldkundig dat de investering van deze halve ton een opbrengst van bijna 4 miljoen euro aan spin-off genereerde. Ook de viering van 150 jaar badplaats lijkt een goede gelegenheid geweest te zijn om bezoekers te trekken. Verspreid over het jaar waren er allerlei zeer succesvolle initiatieven.

Alle reden voor de politieke partijen om tijdens de jaarlijkse algemene beschouwingen enthousiast te reageren. Met de voorstellen om straks weer zo'n bedrag te investeren in verschillende evenementen. Hiermee steken zij opnieuw een hart onder de riem van de talloze vrijwilligers die hiervoor nodig zijn.

De titel Noordwijk Sportstad 2017 vindt men een mooie en bijzondere aanleiding zijn om wederom een volle kalender met evenementen te presenteren. Het college werd daarom opgeroepen om hiermee actief aan het werk te gaan.


Uit de krant