Verenigingen kunnen zich tot 30 november aan melden voor het Luchterduinen Fonds. | Foto: PR
Verenigingen kunnen zich tot 30 november aan melden voor het Luchterduinen Fonds. | Foto: PR

Tweede ronde Luchterduinen Fonds gaat van start

Algemeen Kort nieuws

luchterduinen ♦ Er kunnen weer initiatieven worden ingediend bij het Luchterduinen Fonds. Dit fonds financiert initiatieven op het gebied van kustbeleving, duurzame energie en/of energiebesparing van bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in de gemeente Noorwijk, Katwijk, Zandvoort en Bloemendaal.

In dit Fonds storten Eneco en Mitsubishi Corporation vanaf 2014 gedurende 20 jaar gezamenlijk een jaarlijks bedrag van 45.000 euro. Het is de bedoeling dat het Fonds elke 2 jaar uitkeert op basis van de fondscriteria.

Tweede ronde

Tijdens de eerste ronde in 2015 werd één op de drie genomineerde initiatieven gehonoreerd. Zo werden er zonnepanelen geplaatst op het clubhuis van de Zeeverkenners en op het dak van muziekvereniging UNI Katwijk. Ook steunde het fonds het initiatief Juttersgeluk, dat zich inzet voor plasticvrije stranden.

Mitsubishi Corporation en Eneco nodigen bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties van de vier kustgemeentes van harte uit om hun initiatief voor de tweede ronde in te dienen. Vervolgens maakt een jury een eerste selectie uit alle ingediende initiatieven op basis van de fondscriteria. Daarna toetsen de vier betrokken kustgemeenten de uitvoerbaarheid van de plannen. De volgende fase is een publieksjurering, waarbij de kustbewoners kunnen stemmen op het plan van hun keuze. De winnende voorstellen worden mei 2017 bekend gemaakt.

Voorstellen kunnen ingediend worden tot en met woensdag 30 november 2016 via info@enecoluchterduinenfonds.nl. De voorwaarden voor deelname zijn te vinden op enecoluchterduinen.nl

Uit de krant