Afbeelding

Gitaarles voor jongeren in Hang out!

Algemeen Kort nieuws

cursus n Vanaf dinsdag 22 november is er weer groepsgitaarles in jongerencentrum Hang out!

Onder begeleiding van Mark van Duuren kunnen jongeren van 12 t/m 18 jaar weer kennis maken en de eerste akkoorden leren op de gitaar. In 10 lessen leert hij je de basis: leren stemmen, akkoorden spelen, vingerzetting en hier en daar een toonladder om uiteindelijk bijvoorbeeld ook solo's te kunnen spelen.

Je dient zelf een akoestische gitaar mee te nemen. Aangeraden wordt om met een zogenaamde Spaanse gitaar (akoestische gitaar met nylon snaren) te beginnen, zodat je wat minder snel last van je vingers krijgt. Deze gitaren zijn tevens ook vrij goedkoop aan te schaffen, zowel nieuw als tweedehands.

In de kerstvakantie is er geen les, maar dat geeft de gelegenheid om alvast te oefenen wat je in de eerdere lessen geleerd hebt. Op de gitaar kan je al vrij snel een simpel liedje leren. In januari worden de lessen dan weer opgepakt.
Aan het einde van de cursus krijg je een boekje mee met daarin alles wat je geleerd hebt.
De lessen zijn dus op dinsdagen, beginnen om 19.30 uur en zijn om ongeveer 21.00 uur afgelopen. Opgeven kan bij: ariannevanbeelen@stjjmh.nl Jongerencentrum Hang out! ligt aan de van Panhuysstraat.

Uit de krant