De VVD wil het parkeerprobleem oplossen door de aanleg van een parkeerkelder tussen Noord en Zuid Boulevard in het Duin voor het Huis ter Duin.
De VVD wil het parkeerprobleem oplossen door de aanleg van een parkeerkelder tussen Noord en Zuid Boulevard in het Duin voor het Huis ter Duin.

Ter Hark: 'Ondergrondse parkeergarage bouwen in duin'

Algemeen Politiek

parkeren ♦ De fractievoorzitter van de VVD toonde aan dat zijn fractie zich behoorlijk ongemakkelijk voelt met de rol in de oppositie. Roberto ter Hark verzuchtte dan ook openlijk: 'Onze fractie kan niet wachten op het einde van deze coalitieperiode'.

Maar hij zag licht aan de horizon omdat inmiddels de helft van het traject is afgelegd. Waarin hij, volgens zijn eigen zeggen, nauwelijks iets van een vaste koers van deze coalitie had waargenomen. 'Een ding is zeker: we hebben nog nooit zulke lege commissie- en raadsagenda's gekend.'
De VVD verwondert zich over het feit dat het college nadrukkelijk een mooi landschap als een van de 7 sterren benoemd, maar kennelijk niet bezorgd is over dat het mooie landschap bij de entree van Noordwijk, wat eerdaags door de bebouwing van Bronsgeest zijn glans totaal zou gaan verliezen.


Vrijwilligers

Ter Hark roemde de vele Noordwijkers die actief zijn als vrijwilligers. Vaak sociaal maatschappelijk maar ook bij verenigingen en sportclubs. En zij die actief zijn bij de evenementen. Hij noemde het teleurstellend dat de gemeente Noordwijk door hen vaker wordt gezien als een obstakel dan als meewerkend.

Uiterst kritisch liet ter Hark zich uit over het feit dat de gemeente wordt gezien als wanbetaler. En ook over het feit dat er nooit direct geantwoord wordt op door burgers en ondernemers gestelde vragen. De VVD stelde eenzelfde traagheid vast bij het oplossen van parkeerproblemen en bij het onderzoek naar de fouten in het bestemmingsplan.

Veel aandacht is er bij de VVD voor bereikbaarheid in samenhang met parkeermogelijkheden. Volgens ter Hark kan iedereen wel zien en ervaren waar de pijnpunten liggen: 'parkeerplaatsen weghalen, niet compenseren en het niet komen tot echte oplossingen. Ter Hark kwam met een oplossing via een private partij. Het gaat daarbij kennelijk om Huis ter Duin. Het voorstel van ter Hark: 'Zou het niet fantastisch zijn wanneer we tot een vergelijk zouden kunnen komen en samen met hen in Noordwijk toch een parkeergarage in het duin kunnen realiseren? Daarmee doelend op het stuk duin voor Huis ter Duin dat de Noord- en Zuidboulevard met elkaar verbindt.
Ter Hark besloot zijn inbreng met de opmerking dat men de problemen het hoofd niet weet te bieden omdat in het college echte liberalen niet vertegenwoordigd zijn.

Uit de krant