Lia van de Pol is de nieuwe gemeentesecretaris. | Foto: Wim Siemerink
Lia van de Pol is de nieuwe gemeentesecretaris. | Foto: Wim Siemerink

Lia van der Pol nieuwe gemeentesecretaris

Algemeen Politiek

secretaris ♦ Voor de recentelijk vertrokken gemeentesecretaris is al snel een opvolger gevonden in eigen gelederen. In de persoon van de directeur bedrijfsvoering die ook al loco-gemeentesecretaris is.

Zoals we vorige week al vermeldden is het Lia van der Pol, bij vele Noordwijker al een bekend gezicht. Die de reputatie geniet dat ze naast deskundigheid ook over goede communicatieve vaardigheden beschikt.

Voorafgaande aan de algemene beschouwingen van deze week werd zij officieel welkom geheten door burgemeester Rijpstra. Die mededeelde dat het college heeft besloten mevrouw van der Pol een officiële aanstelling te verlenen als gemeentesecretaris. Welke functie bekend staat als beleidsadviseur voor het college van B&W. De gemeentesecretaris is de hoogste ambtenaar in het gemeentehuis en heeft de absolute leiding in de ambtelijke organisatie die zij dagelijks aanstuurt in uitvoering van taken. Maar een eigentijdse gemeentesecretaris is meer. Er wordt vaardigheden gevraagd om ambtelijke en bestuurlijke organisatie op een lijn te krijgen. En als manager op te treden terwijl er tevens externe betrekkingen met bestuurders en soms burgers bij horen.

Vanaf 15 november is het allemaal officieel. Maar woensdag waren er voor haar al bloemen en gelukwensen.

Raadsbreed werd haar komst positief ontvangen. Ook de ondernemingsraad heeft een positief advies uitgebracht. Namens het college van burgemeester en wethouders wenste burgemeester Rijpstra de nieuwe gemeentesecretaris veel succes toe in haar nieuwe functie. Hij zei erop te vertrouwen dat er een goede en plezierige samenwerking gaat zijn.

Uit de krant