Logo denoordwijker.nl
Het jubilerende fanfare-orkest Excelsior geeft samen met Excelsior Hagestein een jubileumconcert in de Oude Jeroenskerk. | Foto: PR
Het jubilerende fanfare-orkest Excelsior geeft samen met Excelsior Hagestein een jubileumconcert in de Oude Jeroenskerk. | Foto: PR
Kort nieuws

Twee keer Excelsior in de Oude Jeroenskerk

jubileumconcert ♦ Ter gelegenheid van het 95-jarig jubileum zal op 12 november fanfarekorps Excelsior Noordwijk een concert verzorgen in de grote of Oude Jeroenskerk. Bijzonder aan dit concert zijn de gasten die zij daar ontvangen, namelijk fanfare Excelsior Hagestein.

Nadat de leden op een vergadering hadden aangegeven dat zij graag eens een uitwisseling wilden doen met een ander orkest, bedacht voorzitter Janine Passchier om op zoek te gaan naar een andere fanfare Excelsior die ook nog eens, net als Excelsior Noordwijk, 95 jaar werd. Deze fanfare werd gevonden in Hagestein. Er zijn in Nederland meerdere fanfares die Excelsior heten, maar Noordwijk en Hagestein zijn de enigen die zijn opgericht in 1921. De gasten worden rond de klok van 13.00 uur verwacht in Noordwijk, waarna de orkesten gaan repeteren met elkaar. 

Zowel de leerlingorkesten als de gevorderden zullen elkaar voor het eerst zien en horen en samen spelen. Na de repetities krijgen de gasten een historische rondwandeling in en om de Voorstraat aangeboden. Daarna gaat het hele gezelschap richting Noordwijk Zee, waar ze gezamenlijk de maaltijd zullen nuttigen en nog even een blik op het strand en de zee kunnen werpen. Vanaf 19.30 uur wordt er in de grote kerk ingespeeld en afgestemd om vervolgens om 20.00 uur aan te vangen met het concert. 

Excelsior Hagestein zal tijdens het concert hun concourswerk ten gehore brengen waaronder Scadewerth van Jan Bosveld en Lake of the Moon van Kevin Houben. Zij staan onder leiding van Dirk van Mourik. Excelsior Noordwijk zal onder andere spelen Beauty and the Beast en The Lion King en een compilatie van Eftelingmuziek in een arrangement van hun eigen dirigent, Iwan Wiering. Gezamenlijk spelen de gevorderde orkesten Olympic Fanfare and Theme van James Curnow.

Ook de leerlingorkesten zullen zich niet onbetuigd laten deze avond en spelen gezamenlijk het stuk Feest van kinderen voor kinderen. De Brugmuzikanten van Excelsior Noordwijk laten daarnaast ook nog vier stukken horen van Golden Hits for Kids, welke zij ook zullen spelen op het Sastival op 5 november en tijdens het St. Ceciliafeest op 19 november. Viva Musica, het leerlingorkest van Excelsior Hagestein zal verder nog spelen Antonin's World in een arrangement van Dizzy Stratford, Hoedown uit Cowboy Suite van Alan Alaken en Mag ik dan bij Jou in een arrangement van M. Haantjes.

Voor het concert zijn nog kaarten verkrijgbaar. Tot en met 4 november zijn de kaarten te reserveren via penningmeester@excelsior-noordwijk.nl voor € 5,-. Daarna zijn er alleen nog kaarten te koop aan de zaal voor € 7,50. De zaal gaat open om 19.30 uur. Om 21.00 uur is er in de pauze koffie/thee/fris te koop met een plakje cake voor € 1,-.

Meer berichten