Het sportpark van SJC kan deel uitmaken van de groene entree van Noordwijk.
Het sportpark van SJC kan deel uitmaken van de groene entree van Noordwijk.

Nieuw sportpark benutten als hoogwaardige entree

Algemeen Politiek

binnenkomer ♦ Het college ziet het belang om aan de entree van Noordwijk via N444 een kwaliteitsimpuls geven. De bebouwing van de 'groene entree' die Bronsgeest nu nog is dwingt hier kennelijk toe.

Recentelijk gaf wethouder van Duin bij de officiële ingebruikname van de gerenoveerde holes op Golf Centrum Noordwijk al aan graag zijn medewerking te willen verlenen aan het upgraden van deze omgeving. In een schrijven aan de gemeenteraad blijkt het college ook de renovatie van het SJC-sportpark te willen betrekken in het aantrekkelijker maken van deze entree. 'Uitgangspunt Is dat de locatie SJC een kwalitatief hoogwaardige entree van Noordwijk zal vormen'.

De wethouder wil voldoende tijd nemen om tot een goed ontwerp te komen en vooral om een breed draagvlak hiervoor bij vrijwilligers en leden van SJC en bij medegebruiker Poppodium, te realiseren. Hij wil komen tot concentratie van bouwactiviteiten omdat dit leidt tot lagere bouwplaatskosten en lagere kosten voor tijdelijke huisvesting. Dit leidt tot een korte periode van overlast voor SJC én de omwonenden. Er zal in 2018 worden begonnen met de sloop van bestaande bebouwing. Waarna gefaseerd zal worden gebouwd aan de nieuwe sporthal,de huisvesting van Poppodium,de kleedkamers en de clubaccommodatie van SJC. Veel aandacht komt er voor de communicatie en speciaal voor de veiligheid voor sporters en omwonenden. Het college gaat de politiek per 6 maanden te informeren over de voortgang en zegt eenzelfde format als gebruikt aan de Duinwetering toe.

In de brief wordt nog gewezen op het feit dat de ledenvergadering van SJC voor een definitief 'go' eerst nog antwoorden verwacht op een aantal vragen die in de algemene ledenvergadering werden gesteld. Vooralsnog lijkt dit voor het college geen onoverkomelijke voorwaarde om daadkrachtig verder te gaan.

Uit de krant