SJC kwam tegen Hoogland vaak genoeg onder druk. Hier met 7 spelers in eigen doelgebied waarbij toch doelman Schelvis redding moet brengen.

SJC wint ook van Hoogland:1-4

Sport Sport

Voetbal ♦ Dat is altijd lekker. Wanneer een speler min of meer onverwacht opstaat en er op een middag zomaar drie weet te verzilveren. Dat was de reactie van een trouwe SJC-supporter. Die de loftrompet blies richting Rick van Dijk en bovendien vond dat SJC niet ongelukkig aan de winst was gekomen.

Maar de einduitslag tegen Hoogland was er een van duidelijke cijfers: 1-4. Dat het allemaal niet zo gemakkelijk leek te gaan is eveneens een waarheid. De snelle openingsgoal in Amersfoort, van Dijk scoorde al na zo'n zeven minuten met een listige lob, gaf SJC natuurlijk het bekende steuntje in de rug. Maar Hoogland manifesteerde zich als de betere ploeg en hield SJC de eerste helft behoorlijk onder druk. Ze werden daarbij geholpen door de zwart-witten die veel knullig balverlies leden. Een onnodige gele kaart voor Verhoek was daar een gevolg van. Een mogelijk excuus was het zware kunstgras waarop de bal maar moeilijk leek te rollen en waarop de Amersfoorters zich natuurlijk meer thuis voelden dan de ploeg van Zethof.

Toch hield SJC de nul op het scorebord totdat de rust aanbrak. En toen Goosen er in de 52e minuut plots 0-2 van wist te maken haalde men opgelucht adem. En al helemaal toen Rick van Dijk nogmaals het net wist te vinden: 0-3. Hieruit concluderen dat Hoogland de mindere ploeg zou niet juist zijn. Daar waar SJC (eigenlijk van Dijk) efficiënt was, bleken de Amersfoorters dat zeker niet. Hun tegendoelpunt kwam dan ook uit een strafschop. Doelman Schelvis was in dit geval machteloos: 1-3. Met nog 20 minuten te gaan leek alles nog mogelijk. Maar wederom liet SJC zich niet meer verrassen. Met Al Tamimy voor Steenvoorden en Brinkman voor Van Heijningen kon SJC overeind blijven, terwijl Hoogland er ook niet echt meer in leek te geloven. Zethof wisselde Goosen nog voor jeugdtalent Jelle Veenvliet. En SJC gaf niets meer weg. Tot slot was het opnieuw Rick van Dijk die in de allerlaatste seconden van de wedstrijd ook nog de geflatteerde 1-4 op het scorebord liet noteren.

SJC klom met deze overwinning op richting de kop van het klassement. De realiteit is dat inmiddels de vijfde plaats wordt ingenomen. Met slechts twee punten achterstand op koploper Woezik, welke ploeg slechts één wedstrijd heeft verloren. Het doelsaldo van SJC , 16 voor en 15 tegen, toont wel aan dat er voor de ploeg van Kees Zethof nog wel iets te verbeteren valt. Maar uit de stand blijkt ook dat SJC de enige ploeg in de hoofdklasse A is die zijn laatste drie wedstrijden wist te winnen.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen het laag geplaatste De Bataven, met mogelijkheden om zich vaster in het linker rijtje te spelen.