Afbeelding

V.v. Noordwijk wint van Smitshoek: 3-2

Sport Sport

Voor de neutrale toeschouwer uiteindelijk een aantrekkelijke wedstrijd. Met Noordwijk als meest voetballende ploeg en Smitshoek wat opportunistisch de aanval zocht.

Verdedigend oogt Noordwijk nog altijd niet sterk. Ook na de terugkeer van de aanvallende Manuputty op de backpositie bleef het in de achterste lijn wanordelijk, zodat Smitshoek vaak heel gevaarlijk kon zijn.
Na 12 minuten kreeg Smitshoek een vrije trap te nemen die wel erg eenvoudig langs de muur in de vrijgelaten hoek werd geschoten:0-1. Vijf minuten later stond het alweer gelijk. Wetsdijk profiteerde koeltjes nadat de overigens uitstekende keeper de bal moet weg boksen: 1-1.

Noordwijk bleef zoekende naar de vorm. Moeizame combinaties en vertwijfelde persoonlijke acties op het middenveld ontbeerde overtuiging. Waarbij de snelle James zich als meest attractieve aanvalskracht liet zien. De niet onfortuinlijke 2-1 (flipperen via Westdijk en de keeper) was zijn beloning na een aantal gevaarlijk ogende acties. Er was toen ruim een half uur gespeeld en tot aan de rust koesterde Noordwijk de voorsprong. Waarbij een inzet van opnieuw James op de paal belandde.
Wie dacht dat na de rust Noordwijk de voorsprong zou uitbouwen had het mis. Direct al ging de verdediging opzichtig in de fout en bleek keeper Sanders ook niet in staat zich te onderscheiden: 2-2.

Een minuut of 10 na rust kwam Noordwijk toch op voorsprong. Een afgeslagen aanval bracht de bal onverwacht voor de voeten van Hoogerwaard die heel bekeken en oerhard uithaalde: 3-2.

Hierna veranderde Smitshoek van speelwijze. De back schoof door naar de rechtsbuitenpositie . De toch niet ongevaarlijke combinaties werden vervangen door de lange bal. En doordat de verdediging wankel bleef deden er zich een aantal hachelijke situaties voor. Natuurlijk kreeg Noordwijk aanvallend hierdoor meer ruimte. Die een drietal niet te missen kansen opleverde en die slecht werden benut. De tegenvallende Boukhari werd vervangen door Borsboom. Die zich ook al niet kon onderscheiden. Met een opportunistisch Smitshoek en Noordwijk wat wel de aanval zocht werd het dus wel een leuke op en neergaande wedstrijd. Maar heel fraai was het allemaal niet. De 3-2 eindstand werd toch in blijdschap ontvangen.

V.v.Noordwijk kan zich gaan opmaken voor de strijd in Mijdrecht tegen Argon, wat met 3-1 van Sliedrecht wist te winnen.