Ja hoor | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Binder

Ja hoor

We hebben het allemaal gelezen. Een oproep in alle kranten en nadrukkelijk op de voorpagina's: Help ons! Noordwijk wordt toch door de provincie samenwerking opgedrongen. Dat wordt mogelijk Noordwijkerhout. En dus vragen de Noordwijkse bestuurders in wanhoop aan de dorpelingen om ze in hemelsnaam een goed advies mee te geven.

Dus het gaat er van komen. Tot mijn grote ongenoegen. Want ik vrees met grote vrezen dat er straks borden staan aan de grenzen van ons dorp met de tekst Noordwijk, met daaronder Gemeente Noordwijkerhout. Ja hoor, hoor ik u al roepen. Dat wordt natuurlijk andersom. Maar daar ben ik nog niet zeker van. Noordwijkerhout staat toch een stapje hoger. Is vaak slimmer en presteert vaak beter. En dan doel ik niet alleen maar op het geweldige beker-succes van Voetbal Vereniging Sint Bavo. En niet alleen maar op de successtory van de Noordwijkerhoutse carnavalsoptocht, die in heel Nederland wereldberoemd is.

Ik denk zeker niet alleen aan het feit dat de heer Goedhart met afstand de meest humoristische burgemeester is in de Bollenstreek. Nee er zijn heel veel meer factoren die aanleiding zijn dat Noordwijkerhout ons zal gaan piepelen want zij zijn politiek bekwamer. Zij kennen een goede ambtelijke organisatie en bovendien hebben zij voormalig brigadegeneraal J.C.F. Knapp van de Militair Juridische Dienst. Een man die weet hoe je oorlog moet voeren en die moeiteloos zijn concurrenten de lucht in blaast zoals een voormalig VVD-wethouder van het Wittekerkjedorp moest ervaren. Een op en top militair, bovendien juridisch bekwaam, die als wethouder van Noordwijkerhout niet minder dan 16 portefeuilles beheert.
Wie zetten we vanuit Noordwijk tegenover de generaal? Een politieagent? Of een ambtenaar van de provincie? En toch ook niet de locoburgemeester van dit moment? De ik deze week trots als een pauw met de ketting van de afwezige burgemeester Rijpstra zag pronken. Op de Tv nog wel. Ja hoor. Maar goed, het gaat nog steeds om de samenwerking. Heel mensen denken dat als je iets maar groter maakt dat dit succes oplevert voor iedereen. Maar dat zal brigadegeneraal Mr J.C.F. Knapp niet laten gebeuren. Zijn strategisch denken biedt geen ruimte aan iedereen. Slechts zijn eigen manschappen staan centraal. Noordwijkers mogen nu meepraten. Niet in een van onze sterrenhotels. Maar waar wel? Juist, in Noordwijkerhout. Ja hoor. Knapp geregeld.


De Noordwijkse ambtenaren zullen zich, als u het mij vraagt, naar hem dienen te schikken. De basisvoorwaarden die het Noordwijkse college eerder stelde zijn in een proces van samenwerking cruciaal. Het gaat inderdaad om respect,vertrouwen en loyaliteit. Gevoed door een goede wil en realistisch denken. En mijn realistisch denken brengt mij de conclusie dat de generaal de oorlog zal willen winnen. Noordwijk aan de zegekar wil binden En hij accepteert dat er slachtoffers vallen. Zullen de Noordwijkers dit straks zijn ? Ja hoor!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>