Afbeelding

Verhuizing Vomar lijkt nu toch aanstaande

Politiek Noordwijk Zeewaardig

De Maarten Kruytstraat staat aan de vooravond van grote veranderingen. Waarbij al eerder onrust is ontstaan bij omwonenden en ondernemers in de buurt over het grondwater, de verkeerscirculatie en bereikbaarheid.

Op de raadsagenda stond een koopovereenkomst Maarten Kruyt gekoppeld aan een intentieovereenkomst J. Kroonsplein. Het college ziet de bestaande parkeerkelder onder de huidige VOMAR als tijdelijke alternatieve parkeervoorziening tijdens de bouw. CDA, VVD en LSNZ bleven uiterst kritisch naar aanleiding van een groot aantal vaagheden.
Met een minimaal verschil bleek uiteindelijk dat men kon instemmen met de wens van het college om tot verkoop van de grond aan Hoorne Vastgoed, over te gaan.

Er werd door Alkemade (CDA) nadrukkelijk beroep gedaan op D66. De beslissende stem van Koen van Asten moest in deze de doorslag geven. Ondanks de smeekbede van het CDA bleek D66 niet angstig te zijn voor de ook door hen waargenomen onzekerheden. Dus 10 raadsleden zagen een overeenkomst die niet voldoet aan de wensen, 11 raadsleden wilden de ontwikkelingen niet frustreren. Een eerste succesje voor wethouder Bakker. Maar wel met minimale meerderheid.
Peter Van Bockhoven (LSNZ) die ook tegen stemde deed daarom een oproep aan de wethouder. Waarbij hij meegaf dat een democratisch besluit met zulk minimale meerderheid, aan het college verplichting meegeeft om de tegenstemmers serieus te nemen. En hun argumenten mee te nemen in de verdere uitwerking van de plannen.

Bockhove twijfelde publiekelijk aan de kwaliteiten van de fractie PvdA/GL.met de opmerking: 'Ik ben angstig dat ze niet weten waar ze het over hebben'. Hij hekelde Koppel die meende: 'Mensen moeten gaan accepteren dat parkeren duur wordt. Een gevolg van de kwaliteitsslag die wij als partij graag zien. We kunnen in Noordwijk prima een poosje zonder die parkeerplaatsjes.'

Uit de krant