Afbeelding

Leon van Ast: 'Ik vind dit verschrikkelijk'

Politiek Noordwijk Zeewaardig

Het opstellen en vaststellen van het bestemmingsplan Zeewaardig maakte onderdeel uit van het project 'actualisering bestemmingsplannen'. Een omvangrijke operatie, gestart in 2011 met een budget van niet minder dan € 1,23 miljoen.

Bureau Kuiper Compagnons, geen onbekende in Noordwijk, werd de opdracht gegund voor het opstellen van het bestemmingsplan Zeewaardig. Aan hun deskundigheid werd nooit getwijfeld. Inmiddels is gebleken dat zij er met de gemeente een zooitje van hebben gemaakt.

Voormalig wethouder bestemmingsplannen Leon van Ast (PUUR) windt er geen doekjes om: 'Ik vind dit verschrikkelijk, de onderste steen moet wat mij betreft bovenkomen.' Van Ast legt uit dat het toenmalige college juist controles had ingebouwd om dit soort drama's te voorkomen. Het bestemmingsplan werd opgesteld door Kuiper op basis van input én controle van vakspecialisten van de afdelingen Vergunningen en Handhaving. Daarmee was bestuurlijk een zes-ogen principe ingebouwd want deze stonden onder politieke aansturing van de VVD respectievelijk CDA wethouder.

'Als college hebben we besloten de bouwvergunning voor Sea Palace in te trekken en het Gat van Palace conserverend te bestemmen op basis van het bestemmingsplan 1987. Er is zelfs een ambtelijke werkgroep opgericht die daar opvolging aan moest geven. Bij het aangeboden bestemmingsplan is door alle afdelingen bevestigd dat de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden van het bestemmingsplan 1987 waren opgenomen. Het staat daarin expliciet vermeld.

Uit de krant