Zoveel jaar actief en nog altijd veel animo. | Foto: Willem Krol.
Zoveel jaar actief en nog altijd veel animo. | Foto: Willem Krol.

Ruim 40 jaar rondwandelingen DoD

Activiteiten Cultuur

De gidsen van de historische rondwandeling maken zich op voor het 42e seizoen. Het evenement, dat in 1981 is ontstaan dankzij initiatiefnemers Hein Verkade en Dick Passchier, is niet weg te denken uit het straatbeeld van Noordwijk Binnen. Ook niet na de coronaperiode waarin de wandelingen slechts beperkt doorgang vonden en het 40-jarig jubileum niet kon worden gevierd.

Elke dinsdagavond tijdens de zomermaanden verzamelen belangstellenden zich bij de dorpspomp voor het gemeentehuis. Tijdens de wandeling, die anderhalf uur duurt, worden de hoogtepunten belicht vanaf de ontstaansgeschiedenis van het dorp en de komst van Jeroen, tot aan de kruidenteelt en de Blauwe Tram.

Heilige bruggen

Na al die jaren is er nog steeds veel animo voor het evenement, zowel bij de inwoners van Noordwijk, als bij de bezoekers, waaronder ook buitenlandse gasten. Naast de traditionele Noord- en Zuidroute zijn er inmiddels ook themawandelingen, zoals de Heilige Bruggen (waterlopen), De Doelen (Sint Jorisgilde), de geschiedenis van de scholen en een rondwandeling over Landgoed Calorama; deze laatste start bij het Koetshuis aan de Gooweg 33.

Het startsein voor het nieuwe seizoen wordt gegeven door de voorzitter van vereniging De Oude Dorpskern (DoD) op dinsdagavond 14 juni om 19.30 uur (bij de dorpspomp). 

Aanmelding voor de rondwandeling is mogelijk via rondleiders@deoudedorpskern.nl, maar aanmelding vooraf is niet verplicht.

Een rondleiding kost 4,50, inclusief een consumptie na afloop. Meer info: www.deoudedorpskern.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant