Afbeelding
Foto: pr.

Gezinnen gaan op reis met de bibliotheek

Activiteiten Kort nieuws

Teylingen • Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen van de Bibliotheek Bollenstreek wordt lezen extra leuk. Met het programma Vakantielezen stimuleert Bibliotheek Bollenstreek samen met scholen en ouders, kinderen uit groep 3 en 4 om tijdens de vakantie te blijven lezen. Met Vakantielezen blijft het leesniveau op peil en ervaren kinderen hoe leuk lezen kan zijn.

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. Naast de schooleditie is er ook een thuiseditie.

Ga mee op reis

Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen de gezinnen langs zes landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen de gezinnen opdrachten en proberen ze de schat te vinden. Ze lezen verhalen en spelen samen zomerse (taal-)spellen. De 18 opdrachten stimuleren op speelse wijze de taal- en leesomgeving. Daarnaast is er voor ieder land een speciaal boek geschreven.

Landkaarten

Op verschillende basisscholen zijn landkaarten uitgedeeld. Hierop staan zes landen. Voor elk land is een sticker te verdienen door opdrachten te maken op www.vakantie-lezen.nl . Zijn alle opdrachten van een land af? Dan is het codewoord compleet. Geef dit woord door bij jouw bibliotheek en ontvang een sticker voor op de landkaart. Landkaart helemaal vol? Laat hem zien in de bibliotheek en ontvang een leuk prijsje. 

Kinderen die geen landkaart hebben ontvangen kunnen deze gratis ophalen in een van de vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant