Logo denoordwijker.nl
Foto: plogsac

Grootse Noordzeekust schoonmaakactie van start

  Activiteiten

opruimen • De wereld mooier en schoner maken door te Ploggen, Trashpacken, Litter picking, Beach Clean-uppen of gewoon zwerfafval opruimen tijdens de wandeling. Daan Strang start zijn initiatief in Den Helder op 8 augustus en eindigt deze missie na 23 etappes op 30 augustus in Cadzand. Samen met hopelijk veel vrijwilligers ruimt hij de gehele Noordzeekust op. De combinatie van actief bezig zijn en zorgen voor de natuur krijgt, in deze covid-19 tijd, volop medewerking. Inmiddels zijn veel bedrijven en instanties aangehaakt aan dit betekenisvolle project, die het belangeloos of financieel ondersteunen.

Wat begon als een eenmansactie, groeit nu al snel naar een actie die door velen wordt ondersteund. Het begon met een aankondiging op zijn sociale media kanalen, wat inmiddels leidt tot vele aanmeldingen, partnerships en donaties. Daan: ‘Ik ben al jaren bezig met Beach clean-ups en heb dit jaar mijn startup PlogSack geïntroduceerd. Ik wil graag het bewustzijn verhogen rondom plastic, zwerfafval, oceaanplastic en onze bijdrage hieraan als consument. We kunnen de wereld elke dag een klein beetje mooier maken. Ik hoop steeds meer mensen te activeren door te laten inzien dat we allemaal kunnen helpen om de bestaande problemen op te lossen. Het actief bezig zijn en onderweg afval opruimen, is goed voor jezelf, voor andere mensen, voor de dieren en goed voor onze planeet. Eigenlijk zou dit standaard in ons gedrag moeten zitten’.

PlogSack

Daan is de bedenker en oprichter van Target Earth Foundation en de startup Lightworker Now. Via deze startup introduceert hij zijn eerste zelfontworpen product, de PlogSack. Een speciaal ontworpen rugzak waarin gemakkelijk zwerfafval, naast de eigen spullen, opgeslagen wordt.

Samenwerken

Vele handen maken licht werk. Daan nodigt iedereen uit om mee te doen aan deze missie. Het kan een etappe zijn, of meerdere trajecten, waarbij een maximum aantal personen per dag geldt, en waarbij de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen. Ook moedigt Daan aan om overal in Nederland zelfstandig eigen clean-ups te organiseren.

Ook bedrijven die duurzaam en betekenisvol willen ondernemen kunnen aansluiten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van het beschikbaar maken van een faciliteit op het traject (verzamellocatie/overnachting/versnapering). Financiële middelen zijn ook welkom, welke volledig gedoneerd worden aan twee organisaties: The Ocean Cleanup en Target Earth Foundation.

Aanmelden en de informatie per etappe zijn te vinden op www.facebook.com/plogsack/events

en via het formulier op de website www.plogsack.com/events.

The Ocean Cleanup is een Nederlands bedrijf dat al jaren zeer succesvol is in opruimacties en zich richt op innovaties voor het verzamelen van afval uit de oceanen en rivieren. Van alle donaties en sponsoring gaat 50 procent naar dit bedrijf, zodat zij door kunnen blijven groeien naar steeds meer oplossingen.

Website: www.theoceancleanup.com

Target Earth Foundation is een Nederlandse stichting die al jaren actief is in het volledig vrijwillig opzetten van Beach Clean-ups. Zo wordt er elk jaar in januari in Wijk aan Zee met ruim 150 mensen het strand schoongemaakt en zijn er clean-ups geweest in meerdere landen. Deze stichting wil doorgroeien en het aantal locaties uitbreiden. Ook hier wordt 50 procent van de donaties en sponsoring aan gedoneerd.

Website: www.targetearth.nl

Deze actie is volledig onafhankelijk georganiseerd door PlogSack en wordt niet gesponsord of ondersteund door de hierboven genoemde twee organisaties. Dit project heeft geen winstoogmerk, en heeft wél als doel het vergroten van het bewustzijn en verhogen van de naamsbekendheid van alle partijen.

Meer berichten