Logo denoordwijker.nl
Foto: Wim Siemerink
Foto's

Volle Oude Jeroen voor Verkleij

  (V)is en (V)lees Katwijk

?'Ik ben dankbaar uw burgemeester te mogen zijn. Laten we snel beginnen'.

De belangstelling was groot en de sfeer was prima. Als de officiële installatie van burgemeester Wendy Verkleij in de overvolle Oude Jeroen een voorbode is dan komt het de komende periode wel goed met Noordwijk en haar burgemeester. De nieuwe burgemeester gaf zelf te kennen heel graag met de inwoners in contact te komen. Met de armen gespreid riep zij de aanwezige Noordwijkers toe: 'Ik wil u allemaal goed leren kennen, nodig me maar uit'.

De opkomst van de vele Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers gaf al aan dat de inwoners veel verwachten van de eerste door de Kroon benoemde burgemeester van de fusiegemeente Noordwijk. Zij werd door de commissaris van de koning Jaap Smit geïntroduceerd als iemand met veel ervaring in het bedrijfsleven en in het openbaar bestuur. Smit: 'Ze is een stevige bestuurder die van aanpakken weet' en zond daar enigszins cynisch achteraan: 'En dat is nodig in Noordwijk'. 

Namens de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad sprak Taetske Visser openlijk haar vertrouwen uit: 'Jouw kracht is verbinden en ik vertrouw erop dat je Noordwijk hiermee vooruit weet te krijgen'. 
Locoburgemeester Sjaak van den Berg hoopte op een goede samenwerking met het college. Van den Berg hield de burgemeester voor: 'samen maken we Noordwijk' en ook: 'in Noordwijk is altijd wat te doen'. 

In haar reactie liet Wendy Verkleij weten er veel zin in te hebben: 'Bij ieder van de vele bezoeken die wij inmiddels aan de diverse kernen van Noordwijk brachten, ging mijn hart sneller kloppen. Want Noordwijk is internationaal aantrekkelijk en deze gemeente is bruisend en bovendien innovatief'. De burgemeester zal al heel snel, nog voor 1 maart, haar intrek nemen in een woning in de nabijheid van het gemeentehuis in Noordwijk.

De nieuwe eerste burger gaf aan dat zij als bestuurder staat voor transparantie en voegde daar aan toe: 'Ik zal daarbij hard met een 'd' zijn als het gaat om de inhoud en besluiten nemen met mijn hart met een 't' daar waar het kan. 

Tot slot toonde zij zich al ongeduldig: 'Ik ben dankbaar uw burgemeester te mogen zijn. Laten we snel beginnen'.

In de uren daarna vormden zich in de Oude Jeroen lange rijen en kwamen vele honderden inwoners mevrouw Verkleij en haar echtgenoot gelukwensen met haar nieuwe ambt.
 

Meer berichten