Geen geld, maar eeuwige roem en een joekel van een beker: Vincent Vos is de Pokerkampioen van Nederland 2021/2022. | Foto: PR.
Geen geld, maar eeuwige roem en een joekel van een beker: Vincent Vos is de Pokerkampioen van Nederland 2021/2022. | Foto: PR.

Voorronde ONK Poker in Harbourlights

maandag 17 oktober 2022 19:30

Liefhebbers van poker kunnen hun hart ophalen: maandag 17 oktober is er een voorronde van het ONK Poker in Harbourlights op de Koningin Wilhemina boulevard.

Deze voorronde van het ONK Poker is bedoeld om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het spel en een gezellige en veilige omgeving te bieden voor recreatieve pokerspelers. Veel mensen denken dat poker om geld gespeeld moet worden, maar oprichters van het ONK Poker en zwagers Mathijs Jonkers en Evert-Jan van IJzendoorn denken daar heel anders over. “Poker kun je net als veel andere spellen binnen een paar minuten leren en er beter in worden door veel te oefenen. Maar poker bevat ook een kanselement. Dat betekent dat iemand die voor het eerst meedoet met een beetje geluk ook kan winnen. Iets wat bij een sport zoals schaken of voetballen vrijwel onmogelijk is. Dit maakt het nog laagdrempeliger om eens kennis te komen maken met het spel, omdat je zelfs als nieuwe speler zomaar eens zou kunnen winnen!”

De winnaar van de voorronde ontvangt een bokaal en mag zich een jaar lang ‘Pokerkampioen van Noordwijk’ noemen. Daarnaast kwalificeert hij of zij zich voor de landelijke finale van het ONK Poker. De winnaar wordt de nieuwe ‘Pokerkampioen van Nederland’ en laat daarmee naar schatting ruim 30.000 deelnemers achter zich. Ook in de finale valt er enkel een grote trofee te winnen. De winnaar van vorig jaar is echter wel (samen met twee andere finalisten) benaderd voor een sponsordeal, waardoor ze in 2023 als echte pro’s mogen gaan pokeren in Las Vegas. Iedereen die mee wil doen kan zich via www.onkpoker.nl inschrijven. De voorronde in Noordwijk begint om 19.30 uur.

Locatie