Afbeelding
Foto:

Bert den Hertog speelt op Knipscheer-orgel

donderdag 22 juli 2021 20:15

Op donderdag 22 juni is Bert den Hertog te gast in de Zomerserie van Muziek in Jeroen in Noordwijk.

Bert den Hartog is de vaste organist van Oude Kerk te Scheveningen, waar hij het historische, 18e eeuwse Steevens/Lohman/Flentrop-orgel bespeelt. Gek genoeg was hij nog nooit in Noordwijk te gast, hetgeen niet kan liggen aan de afstand en al helemaal niet aan zijn kwaliteiten.

Bert den Hertog studeerde bij Ben van Oosten, Bernard Winsemius en Willem Tanke aan het Rotterdams Conservatorium. Tijdens zijn studie won hij 4 internationale orgelconcoursen. Hij concerteert op vele orgels in Nederland, België, Frankrijk, Rusland, Duitsland, Estland, Roemenië en Polen.

Van Berts spel verschenen acht CD’s (met repertoire uit alle stijlperioden) die in de internationale pers lovend werden besproken.

Het programma dat Bert den Hertog zal spelen begint met werken van J.S. Bach en eindigt met delen uit de vierde symfonie van Louis Vierne.

Het concert, ook te volgen op het grote videscherm, begint om 20.15 uur. Er is in de Oude Jeroenskerk plaats voor 100 personen. Kaarten kosten € 7,00 (Vrienden € 5,00) en kunnen bij voorkeur digitaal worden besteld via www.muziekinjeroen.nl

Locatie

  • Oude Jeroenskerk

    Voorstraat 44
    2201 HW Noordwijk