Logo denoordwijker.nl
  • Alles
  • (2)
    Lezingen
  • (1)
    Welzijn

Niets hebben en alles bezitten

maandag 30 november 19:30 t/m 20:15 uur

Foto: PR

Op de maandagen 9 en 30 november zal psycholoog Vincent Duindam (o.a. Psychologie Magazine, Happinez) vanaf 19.30 uur een tweedelige online lezing geven over het krachtenspel tussen religie, mystiek en psychologie.

Aan de buitenkant lijken religies enorm te verschillen, maar hoe meer je je in hen verdiept hoe meer raakvlakken je op het spoor zult komen. Hun mystieke teksten verwijzen naar het Mysterie en het is vanuit dit Mysterie dat alle mensen met elkaar verbonden zijn. Men gaat van mateloze onrust naar serene rust; van zoeken naar vinden; van niets hebben naar alles bezitten.

In de psychologie wordt aandacht geschonken om de beste versie van jezelf te ontwikkelen. Kennis van de mystiek kan je helpen om het authentieke in jezelf te ontdekken waardoor je een rijk en zinvol leven krijgt.

Deze twee P-eye’s gaan over de zwerftocht tussen deze disciplines, die volgens Vincent eindigt zodra je een staat van belangeloosheid weet te bereiken. Pas dan handel je niet meer vanuit een perspectief van isolement en tekort, maar vanuit verbondenheid en overvloed. Inschrijven gaat via www.palliam.nl. Je ontvangt daarna een linkje voor de twee online bijeenkomsten die tot ca. 20.15 uur gaan duren.


deel deze activiteit