Marinus van den Berg
Marinus van den Berg Foto: Anton Sinke

Meegaan tot het einde

woensdag 28 oktober 2020 19:30

Een sterfbed brengt voor omstanders veel vragen met zich mee. Zoals, hoe lang duurt het nog? Of, wat kan ik allemaal doen tijdens het waken?

De bekende rouwdeskundige Marinus van den Berg geeft tijdens zijn lezing van 28 oktober ‘Meegaan tot het einde’ inzicht in de laatste - kostbare - tijd van stervenden. Een periode die omstanders als zwaar kunnen ervaren, maar ook als erg waardevol. Het tempo waarmee het einde nadert, de fysieke en mentale achteruitgang, het waken en de zorg zijn allemaal thema’s die worden aanstipt. 

Met troostende gedichten en allerlei praktische handreikingen. Als begenadigd spreker weet Marinus van de dood een goed bespreekbaar onderwerp te maken. Respectvol naar stervenden, familieleden en verzorgenden, waarbij hij een actueel onderwerp zoals het zelfgekozen levenseinde niet schuwt. 

Voor wie een verlies draagt of wie nabestaanden beter wil leren begrijpen, kom ook op woensdag 28 oktober om 19.30 uur naar het Victorhuis, Sporkenhout 12 in Noordwijkerhout. Info en inschrijven: www.palliam.nl

Locatie