Logo denoordwijker.nl
  • Alles
  • (1)
    Cultuur
  • (1)
    Religie

Breek-de-week over tien geboden en tien geloften

woensdag 28 oktober 10:15 t/m 11:30 uur

Foto: Cor de Mooy

Tijdens de Breek-de-Week van 28 oktober zal Marije Groenewoud het gaan hebben over de Tien Geboden en de Tien Geloften. 

Wanneer vandaag de dag oudere mensen over de 10 geboden horen dan kunnen zij daar associaties bij krijgen als: dat mag niet van God en daarvoor kun je gestraft worden. Het zijn oude richtingwijzers over wat goed is en wat kwaad. Leefregels die in de afgelopen jaren aan de kant lijken te zijn gezet als niet meer van deze tijd. 

Toch zijn deze Tien Geboden nog steeds actueel en helpen zij om een betekenisvol leven te leiden. Zeker wanneer je daarnaast ook de klassieke Tien Geloften kent. Zo’n gelofte is een plechtige verklaring om voortaan iets te zullen doen of juist na te zullen laten. Geloften helpen je bewuster te leven, waardoor je negatieve handelingen kunt voorkomen. Hierdoor hebben geloften een bevrijdend en geen beperkend karakter. Het geeft richting aan vrijheid en geluk. 

In deze Breek-de-Week zal van 10.15 tot 11.30 uur samen worden gesproken over deze belangrijke geboden en geloften die de basis vormen van een meer sociale samenleving waarin de welvaart beter is verdeeld. Palliam, Nieuwe Zeeweg 73, Noordwijk. Info & inschrijven: www.palliam.nl


deel deze activiteit

Locatie

Palliam
Noordwijk
Nieuwe Zeeweg 75
2202 HA