De muzikale vertelling ‘De Rode Vogel’ voor het hele gezin luidt de serie Muziek in Jeroen in. | Foto: PR
De muzikale vertelling ‘De Rode Vogel’ voor het hele gezin luidt de serie Muziek in Jeroen in. | Foto: PR Foto:

Muzikale vertelling bij Muziek in Jeroen

zondag 16 februari 2020 15:00

Op zondag 16 februari, aanvang 15.00 uur, vindt het eerste concert in 2020 van Muziek in Jeroen in de Oude Jeroenskerk plaats. 'De Rode Vogel', een klassiek kinderboek van de bekende Zweedse schrijfster Astrid Lindgren komt die middag tot leven in een muzikale vertelling,

Mattias en Anna zijn twee weeskinderen die in armoede leven. Ze zijn door een boer in huis genomen en moeten keihard werken. Meer dan koude aardappelen krijgen ze niet te eten. Alleen in de winter ontsnappen ze even aan hun grauwe leven, want dan mogen ze naar school. Maar op een dag, als het ijskoud is en Mattias en Anna door de sneeuwhopen naar huis lopen, zien ze een vogel. Hun hele leven verandert...

Het verhaal en de muziek spreekt alle generaties aan. De eerste laag wordt gevormd door de kinderen die helemaal worden meegesleept door het verhaal en onvermijdelijk gaan meeleven met hoofdrolspelers Anna en Mattias.
De tweede laag, de ouders, vergelijken hun levenservaringen met de gebeurtenissen in het muzikale verhaal en grootouders (de derde laag) ervaren vooral de dimensie van de prachtige muziek, die niet zelden ontroert.

Herma van Piekeren is verantwoordelijk voor de vertaling van het boek in teksten en muziek en fungeert zelf tevens als vertelster. Zij brengt samen met het kamermuziekensemble NASKA het verhaal tot leven.

De toegangsprijs voor het concert is € 15,00. Vrienden en hun introducés betalen € 10,00 en kinderen tot 12 jaar slechts € 5,00. Na afloop wordt onder genot van fris/wijn en limonade nagepraat in het koor van de kerk.