Immanuël is één van de medewerkende koren tijdens het concert voor Woord & Daad. | Foto: PR
Immanuël is één van de medewerkende koren tijdens het concert voor Woord & Daad. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Groot kerstkorenconcert in de Jeroen

woensdag 18 december 2019 20:00

Op woensdag 18 december wordt er weer een kerstconcert georganiseerd in de Oude Jeroenskerk. Aan deze avond werken 2 bekende Katwijkse koren mee: Herv. Geref. Katwijks Mannenkoor 'Eben-Haëzer' o.l.v. Hugo van der Meij, en Chr. Gemengd koor 'Immanuël' o.l.v. Peter Burger.

De koren hebben een prachtig kerstprogramma ingestudeerd wat deze avond ten gehore zal worden gebracht. Zo maar een greep uit het programma: het mannenkoor zingt deze avond onder andere: For unto us (G.F. Händel), maar ook Psalm 132 en Bethlehem. Het gemengde koor zingt prachtige bewerkingen van onder andere T. Fettke. Goed in het gehoor liggende Amerikaanse koormuziek waar Nederlandse teksten op zijn gemaakt. Ook zullen de koren gezamenlijk 2 prachtige nummers zingen. Daarnaast is er natuurlijk ruimte gemaakt voor samenzang.

De koren worden begeleid door André van Vliet op het orgel, Hendrik van Veen aan de vleugel en Jolanda van de Wege op de panfluit. Ds. K. Hoefnagel zal de verbindende woorden spreken. De avond begint om 20.00 uur, en de kerk is vanaf 19.15 open. Kaarten kosten in de voorverkoop 10 euro, en aan de deur € 12,50. Kaarten zijn te verkrijgen via www.hugovandermeij.nl of via de koorleden. Er zijn maximaal 400 publieksplaatsen.