Activiteit: Olga Zhukova in zesde concert van Zomerserie | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
  • Alles
  • (2)
    Muziek
  • (1)
    Cursussen en workshops

Olga Zhukova in zesde concert van Zomerserie

donderdag 15 augustus 20:15 uur

Donderdag 15 augustus geeft de Russische Olga Zukova  een concert op het Knipscheer-orgel in de Oude Jeroenskerk in het kader van de Zomerserie van Muziek in Jeroen.

Olga heeft het uiterlijk van een popster, maar is in het dagelijks leven een zeer getalenteerde organist. De talrijke prijzen die ze won en de daaruit voortvloeiende optredens in heel Europa zijn daarvan het bewijs. Het concert in Noordwijk is haar eerste concert in Nederland.

Zhukova speelt vanaf heer vijfde jaar piano  en studeerde aan de Modest Mussorgsky-muziekschool in St. Petersburg. Daarna aan de befaamde  Haute École de Musique de Lausanne  waar ze haar diploma met onderscheiding behaalde. Zij volgde masterclasses bij o.a. Guy Bovet, Hans Fagius en Wolfgang Zerer. Ze geeft regelmatig concerten in Rusland, Zwiserland en Duitsland. Onlangs nog in de Tonhalle in Zürich. Na het winnen van een concours in Wuppertal kreeg ze CD-contract bij Radio WDR-3.

Op het programma voor a.s. donderdag staan werken van o.a. J.S. Bach ('dorische' Toccata en  een bewerking van het koraal 'Jesus bleibet meine Freude'), Philipp Glass, Arvo Pärt en Felix Mendelssohn.

Het concert begint om 20.15 en is behalve ook te zien via een groot beeldscherm. Na afloop wordt onder genot van een drankje nagepraat met de organist en de bezoekers. Op het Kerkplein kan gratis worden geparkeerd.

 


deel deze activiteit

Locatie

Oude Jeroenskerk
Noordwijk
Voorstraat 44
2201 HW


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>