Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Boerenmarkt op Veldzicht

zaterdag 20 april 2019 10:00 tot 17:00

Op zaterdag 20 april wordt de traditionele Boerenmarkt gehouden op de locatie van Streekmuseum Veldzicht aan de Herenweg 114. De markt is vanaf 10.00 uur te bezoeken. De officiële opening wordt om 11.00 uur verricht door wethouder en loco-burgemeester Sjaak van den Berg.

Van den Berg zal ook de opening van de heringerichte Stal op de locatie voor zijn rekening nemen. De Stal, waarin voedsel en kleding centraal staan, gaat voor educatieve doeleinden gebruikt worden. Vanzelfsprekend is deze aanwinst van Veldzicht ook tijdens de Boerenmarkt te bezichtigen.

Naast kramen met uiteenlopende producten zijn er ook tal van demonstraties. In De Stal wordt aansluitend op de opening een demonstratie touw maken gegeven. De weefkring verzorgt demonstraties kaarden, weven en spinnen. Voor de kinderen wordt er ook van alles georganiseerd, waaronder een speurtocht, paaseieren verven en boetseren. Naast de Boerenmarkt kunnen de bezoekers ook genieten van de nieuwe kruidentuin en de eveneens nieuwe Bloembollentuin.

Ook de Johannahoeve aan de overkant doet haar deuren weer open. Voor degenen die nog wat meer meters willen maken is de nieuwe wandelroute langs kwekerijen een aanrader. Veldzicht is zowel start als finishlocatie voor deze route. Vorig jaar mochten de organisatoren heel veel bezoekers verwelkomen. Vanwege de nieuwe elementen waaronder ook de teuggeplaatste hooiberg wordt er weer een grote toeloop verwacht. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Kleynkoor en de Schuurzangers. De Boerenmarkt sluit om 17.00 uur.

Locatie