Activiteit: Iconenwijding in Maria Ter Zee | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
  • Alles
  • (2)
    Muziek
  • (1)
    Sport
  • (1)
    Jeugd en kinderen

Iconenwijding in Maria Ter Zee

zaterdag 16 maart 19:00 uur

Op zaterdag 16 maart om 19,00 uur zullen in de Maria ter Zee kerk alle iconen, zoals geschilderd door de leerlingen van iconenschilder Piet van der Ploeg, worden gewijd.

Hiermee wordt de identiteit tussen de geschilderde beeltenis en het hemelse oerbeeld door de kerk bevestigd. Het schilderen van iconen is een religieuze kunstvorm die is omgeven met veel tradities en regels. Iconen laten de beschouwer een glimp opvangen van een andere wereld en worden daarom ook wel vensters op de eeuwigheid genoemd. Icoon betekent letterlijk afbeelding of gelijkenis en ze hebben dan ook vaak Christus of Maria als onderwerp.

Deze iconenwijding is onderdeel van de Zaterdag-anders-viering die om 19.00 uur begint. De iconenwijding zal traditiegetrouw muzikaal worden omlijst door het Kozakken Ensemble o.l.v. Ludmila Romanova.


deel deze activiteit

Locatie

Palliam
Noordwijk
Nieuwe Zeeweg 75
2202 HA


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>