Activiteit: Levend kerstverhaal in Oude Jeroenstoren | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
  • Alles
  • (1)
    Religie

Levend kerstverhaal in Oude Jeroenstoren

zaterdag 15 december 11:30 t/m 17:20 uur

Foto:

Traditioneel komt het aloude kerstverhaal van Jozef en Maria tot leven op de derde zaterdag van de advent in de Oude Jeroenstoren.

Op zaterdag 15 december zullen vanaf 11.30 uur Romeinse soldaten hun kampement opslaan voor de ingang van de toren. In de toren zullen zo'n veertig figuranten op de verschillende verdiepingen in vijf scènes het oude kerstverhaal uitbeelden.

Allereerst wordt iedereen ontvangen in de herberg voor een glaasje glühwein, om vervolgens toegezongen te worden door een engelenschaar. Na bij Koning Herodes de weg gevraagd te hebben naar het pasgeboren kerstkind komt men uiteindelijk uit op de bovenste etage om oog in oog te staan met de drie koningen, die op bezoek zijn bij Maria en Jozef en het kerstkind.

Tot 17.20 uur zullen elke twintig minuten herders klaar staan om met groepen van maximaal 16 personen de toren te beklimmen. De entrée voor de kerstbeklimming is €4 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar. De beklimming is niet geschikt voor kinderen onder de 4 jaar.

De Oude Jeroenstoren aan de Heilige Geestweg is geopend van 11.30 tot 17.20 uur (laatste beklimming). De opbrengst van de achtste Levende Kerststal is weer bestemd voor de Voedselbank Noordwijk.


deel deze activiteit

Locatie

Oude Jeroenstoren
Noordwijk
Voorstraat 44 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>