Afbeelding
Foto:

Gregoriaans kerstconcert

woensdag 12 december 2018 20:00 tot 21:00

Op woensdag 12 december wordt in de Maria ter Zeekerk van 20.00 tot 21.00 uur een sfeervol kerstconcert gegeven door het bekende Schola Gregoriana Noordwijk.

De eenstemmige Gregoriaanse muziek kent een bijzondere aantrekkingskracht. Het is een oase van rust, waar iedereen op zijn tijd behoefte aan heeft. Koorleider Rens Tienstra (o.a. als dirigent verbonden aan de Haarlemse Kathedrale Basiliek St. Bavo) selecteerde uit middeleeuwse manuscripten de mooiste gezangen voor deze tijd van het jaar. Ze variëren van Italiaanse lofzangen en Spaanse pelgrimsliederen tot Laaglandse eenvoud. Dit kerstconcert is een terugkeer naar de mystiek met verstilde melodieën. De muziek is verheven boven mode en alledaagse trivialiteiten, wars van drukdoenerij en praalzucht. Het is schoonheid met een ziel. De weldadige rust en het meditatieve karakter van de Gregoriaanse muziek biedt een mooi moment van reflectie in de traditioneel zo drukke kerstperiode.

Na afloop is er warme chocolademelk, glühwein en krentenbrood. Inschrijven kan via www.palliam.nl Het concert wordt gehouden in de Maria ter Zee kerk, Nieuwe Zeeweg 73 en de toegang bedraagt € 10,00.

Locatie