| Foto: PR
| Foto: PR

Jan Hage opent Zomerserie in Oude Jeroenskerk

donderdag 19 juli 2018 20:15

Op donderdagavond 19 juli vindt het eerste concert plaats in een serie van zes orgelconcerten op het Knipscheer-orgel in de Oude Jeroenskerk met op het derde concert een uitstapje naar de Maarschalkerweerdorgels in de R.K. Jeroenskerk.


In de 81-jarige Zomerserie spelen ook dit jaar weer organisten die tot de beste in ons land gerekend mogen worden, om te beginnen met Jan Hage, organist van de Utrechtse DomKerk.
Heel bijzonder is ook het concert van de broers Euwe en Sybolt de Jong die vierhandig het orgel bespelen. En het slotconcert van de serie wordt natuurlijk weer verzorgd door Jaco van Leeuwen, vaste bespeler van het Knipscheer-orgel, die er elk jaar weer in slaagt een verrassend stuk ten gehore te brengen.
Jan Hage speelt op het eerste concert werken van J.S. Bach, Guilain en Joseph Rheinberger. En hij sluit af met een improvisatie een echte specialiteit van hem.

Het volledige programma van de Zomerserie 2018:
Donderdag 19 juli            20.15 uur  Jan Hage
Donderdag 26 juli            20.15 uur  Wilbert Berendsen
Donderdag   2 augustus   20.15 uur  Arjan de Vos (N.B. in R.K. Jeroenskerk!)
Donderdag   9 augustus   20.15 uur  Euwe en Sybolt de Jong (4-handig)
Donderdag 16 augustus    20.15 uur  Lidia Ksiazkiewicz
Donderdag 23 augustus    20.15 uur  Jaco van Leeuwen
Het spel van de organisten is ook visueel te volgen dank zij de videobeelden op een groot scherm. 

De toegangsprijs bedraagt € 7,-. Vrienden en hun introducés betalen € 5,-.Na afloop van het concert wordt nagepraat onder het genot van een drankje.