Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

DigiDinsdag in de Bibliotheek van Noordwijk

dinsdag 3 april 16:00 - 15:00

Wegwijs worden op internet, op je smartphone of e-reader? Weten hoe je een DigiD aanmaakt? Loop dan eens binnen bij het digitale spreekuur DigiDinsdag in de Bibliotheek van Noordwijk. In maart en april geven we ook informatie over hulp bij het invullen van je belastingaangifte.

Elke week staat een team vrijwilligers klaar om jou op weg te helpen. Vraag alles wat je wilt weten over e-mailen, apps, Facebook, Twitter en zoeken op internet. Leer tips en trucs voor je smartphone, tablet of e-reader. Zo kent het digitale tijdperk straks geen geheimen meer voor jou! 

DigiDinsdag in de Bibliotheek

Elke dinsdag van 14.00 - 16.00 uur

Locatie: Bibliotheek Noordwijk, Akkerwinde 1A, 2211 MC Noordwijk

Deelname is gratis en je hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn.

Hulp bij belastingaangifte

In maart en april geven we 55-plussers als extra service informatie over hulp bij het invullen van de belastingaangifte. Indien gewenst kunnen we je doorverwijzen naar een belastinginvuller van de Samenwerkende Ouderenbonden Noordwijk. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je ouder zijn dan 55 jaar en mag je inkomen niet hoger zijn dan € 35.000 (alleenstaande) of € 50.000 (voor gehuwden en samenwonenden). Voor deze extra service betaal je € 12,- aan de Samenwerkende Ouderenbonden Noordwijk. Ze helpen bij eenvoudige, niet gecompliceerde aangiften.

Convenant Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

Deze dienstverlening vindt plaats in het kader van een convenant dat Koninklijke Bibliotheek (KB) en Belastingdienst in 2016 sloten. Bijna alle 800 vestigingen van bibliotheken in Nederland geven gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten om online zaken te doen met de overheid. Daarnaast organiseren bibliotheken cursussen over dit onderwerp. Ook bieden we in samenwerking met maatschappelijke organisaties hulp bij het invullen van (online) belastingaangiften en/of houden we belastingspreekuren.

Locatie